Egy nem átlagos vasárnap

Már péntek magasságába azon agyaltam, miről is kéne cikket írnom, szerencsére most a bőség zavara van, azt sem tudom mit kéne szénné hajtani. Aztán végül is ki találtam, minek örülnétek szerintem a legjobban. Az egész tesztet és cikkírást is vasárnapra halasztottam, mert szombaton is dolgozni voltam. Ezzel nem is lett volna semmi baj, de vasárnap szörnyű fejfájással ébredtem, és a közérzetem is eléggé padlón volt. Itt volt a konfig az ágyam végén, lévő asztalon, csak nyomatni kellett volna felfelé az FSB-t, de egyszerűen nem volt erőm. Nem tudtam elkészíteni a cikket… Délután 6-7 óra felé már egész jól voltam, de a cikkírásnak még akkor sem tudtam nekilátni, mert jöttek a cimboráim, és kitaláltuk, hogy bizony spontán Lanparty-t kell szerveznem cikkírás helyett!

Este 10-kor jutottunk el oda, hogy masszívan nekiláttunk a Settlers3-as nevű stratégiai játéknak. Ez nálunk alap műveltségnek, és kötelező játékprogramnak számít az ilyen „rendezvényeken” kb. az óta, mióta megszerveztem az első Lanparty-mat.

Settlers III

Settlers III

A játékról annyit, hogy a német BlueByte adta ki, még 1998 év végén. 3 nép közül választva, (Ázsiai, Római, Egyiptomi) Feszülhetünk egymásnak, vagy az ellenséges népnek, sok katonát gyártva, masszívan ráfeszülve a gazdaságra. 1999-ben a játék kiadója elkészítette a Quest Of The Amazons kiegészítőt, ahol egy 4. néppel, az Amazonokkal is nyomulhatunk. Szóval ez a kő kemény stratégiai játék nem mai, de hangulata esküszöm bármilyen mostani játékkal, felveszi a versenyt, és az aranyos grafikája miatt is simán megemésztheti a fiatalabb korosztály, aki a Crysis-on és társain nőtt fel.

NA szóval ezzel toltuk a kicsike, hardverrel teli szobámban 6-an:

A jelenlévők 2/3-a látható

A jelenlévők 2/3-a látható

Természetesen 2 csoportot alakítva játszottunk, míg az én bandámal, a szoba egyik sarkába húzódva csapattuk.

forras2 és otyika látható

forras2 és otyika látható

Addig az ellen a szoba másik végében lévő ágyamon feszült laptoppal, vagy PC-vel, kinek mi jutott

Titagyerek, habo2 és Ipse89 az ellen

Titagyerek, habo2 és Ipse89 az ellen

Mondjuk én a szoba közepén, kényelmesen helyezkedtem, na nehogy már én érezzem magam kényelmetlenül a saját szobámba, nem de bár?

bacsis elfelejtett borotválkozni

bacsis elfelejtett borotválkozni

Persze időnként kijöttünk levegőzni, mert abba a kicsi szobába hamar emelkednek a Celsiusok, ha ilyen sokan vagyunk, és ilyen sok számítógép fut.

hajnali ejtőzés

hajnali ejtőzés

Végülis csak egyetlen kört játszottunk, De ez az egy menet is hajnali 3kor fejeződött be. Utána már újba nem kezdtünk bele, hanem jött az összepakolás és mindenki hazament.

Összességébe elmondhatom, hogy régen szerveztem ilyen jó spontán Lanparty-t, tényleg bitang jól éreztem, magam, illetve a cimboráim is.

Szóval bocsi, hogy nem kaptátok meg a hétvégi cikketeket, de úgy gondolom, hogy ennyi lazulás most nekem is kijárt

About bacsis

7 hozzászólás

  1. Nem lehet mindig csak “dolgozni”, szóval tényleg megérdemelted :) Jó hangulat látom megvolt :D

  2. settlers valahogy kimaradt az életemből, ám abból az időből volt azért egy két stuff, AOE, Civ, na meg a jó öreg Heroes ;)

  3. Nem nagyon örulök neki plafon hogy otyikázol tudod nagyon jól hogy nem szeretem az én bece neven yago váldez szirénio huáncsez ahogy szoktál hivni!
    Vágesz?

    Nyomhatnák megin egy jókis partit!

  4. Ez igen, komoly parti, én is azt mondom hogy kell szórakozás is, ha már annyit tesztelsz, használni is kell az alanyokat :-)

  5. Hali plafonkám mikor lessz megint s3-rom?
    Ja és nom tudsz valakit aki model repcsikkel foglalkozik kiváncsiságbol meg érdeklödném menyit adnának a Vörösbáro repcsim ért?

  6. Basszus! Bizony nagyon jól tetted, hogy játszottál tuning helyett, ugyanis több mint 15 éve láttam ezt játékot többször is. És azóta nem tudtam, hogy mi neve :D Szóval köszi

Leave a Reply