Alaplap reptetés 3.

Ismét rakétával próbáltunk kísérletezni, amit különösebben nem kommentálnék, nézzétek meg a videót:

About bacsis

17 hozzászólás

 1. hát nem nátriumacetát+amoniumnitrát kellett volna káliumnitrát helyett tenni véletlen de ez van és ezért nem repült fel és csinálta azt amit csinált de majd legközelebb sikerül

 2. Egyszer majd :D

  tolóerő növelés: üreges hajtótöltet kell legközelebb :) ezek a cukormotorok nem súly cipelésére vannak sajnos kitalálva :)

 3. 4. rész lessz? :D
  Akkor szerintem már a NASA-tól kérj valami jó kis űrrakétát.
  Ha az nem viszi föl akkor semmi.

 4. ,,Ami nem sikerül elsőre , sikerülni fog másodszorra.”
  kíváncsi vagyok hányadszorra fog sikerülni :D

 5. Innen elnézve vagy túl nagy volt a fúvóka, vagy az üzemanyag volt túl lassú. Egy kisebb fúvóka mindenképpen segítene rajta.
  Ja és bacsis, annyira közel nem jó menni mint a videó végén mentél, mert mint láthattad előfordulhat, hogy egy kicsit jobban beindul(amikor köpött egyet) és ami kijön a fúvókán az bizony sok 100°C, szóval fájna ha esetleg bőrre kerülne.
  Sok sikert a következőhöz :D

 6. mejik a legerősebb pentium2 proci (SLOT-os)

 7. ludanyikristof!
  Nem igazán vág a témába de a 450MGh-es :-)

 8. amint említettem véletlen össze lett keverve a cuccok és nem káliumnitrát hanem nátriumacetát+amoniumnitrát került a rakétába és ezért nem repült sajna :(
  de majd legközelebb:)

 9. Flame on
  ludanyikristof: ajánlom figyelmedbe: http://www.thewavingcat.com/2008/02/21/video-dont-feed-the-troll/

  És hogy ON is legyek:
  Mikor jön az 50kilós teszt? :D

 10. Hát ez baromi állat :D Kár hogy még mindíg nem jött össze de legalább könnyesre nevethetjük magunkat :D! Legközelebb tuti felszáll !!!

 11. az 50 kg -os teszt hát az akkor amikor lesz 10.000 ft-m :D
  és remélhetőleg legközelebb felszál

 12. LoL :D
  Kicsit magasra tettétek a lécet :D
  De majd legközelebb :))

 13. az se mindegy ezeknél a raksiknál, hogy önmagukat is meg kell emelniük, cukor-motoroknál még kell erre figyelni… nagy töltet hiába ég hosszan, inkább egy rövid lökettel kéne elégnie :)

 14. Kálium-nitrát(agrokerben 98-95%os tisztaságban kapható kilója kb 1,5K-ért) meg gyógyszertári cukorpótló összeolvasztva talán felvinné(6/5arány) ék alakú égéstérrel. Meg kéne próbálkoznotok vmi tuningolt hajtóanyaggal(kén? sirius alupor?) :D + vezérsíkkal próbálkoznék stabilizálásra és rövidebb pálcával hogy kisebb legyen a súly.
  Bár én beszélek aki csak füstgránátnak használ hasonló cuccokat. XD

 15. mikej95: Idézem: “amint említettem véletlen össze lett keverve a cuccok és nem káliumnitrát hanem nátriumacetát+amoniumnitrát került a rakétába és ezért nem repült sajna :(
  de majd legközelebb:)”
  Véletlenül rossz anyag lett beleöntve és az volt a baj. Ha kálium-nitrát meg porcukor lett volna bent lehet hogy fel ment volna.

Leave a Reply