A színfalak mögött

Ebben a cikkben, most rendhagyó módon, magát az oldalt, a bacsis-tuning.hu-t fogom bemutatni! Azért gondoltam ezt a cikket fontosnak megírni, mert sok esetben nem látjátok/tudjátok, hogy egy-egy munka az oldalon kinek a munkássága, és bizony sok esetben nem is veszitek észre, hogy az nem éppen az én kezem munkája!

Gondoltátok volna, hogy az oldalnak 5!!!! Szerkesztője van?

Bizony, már 5-en vagyunk azért, hogy ti minél jobban elégedettek legyetek az oldallal, és minél több tartalmat kaphassatok tőlünk!

Tehát most szeretném bemutatni ötünket, hogy ki mit csinál az oldalon, illetve miért felelős!

Természetesen az egészet a legelejéről kezdem el mesélni!

2009 év végén írtam egy cikket a Logout közösségi oldalra, és ott a cikkem fórumába egy kedves fórumozó, aki Mr.Csizmás néven fut, említette meg, hogy milyen jó lenne, ha indítanék egy saját oldalt. Én ennek nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget, de ezt a hozzászólást olvasta OC is, aki a http://subcooling.hu tulajdonosa, hogy ezt ő is bizony jó ötletnek tartja, és kéne tehát csinálni egy oldalt, ahova írhatnék rendszeresen cikkeket.

Én egy kicsit tartottam az ötlettől, de végül is belementem! Mondta nekem, hogy mindent bízzak rá, ő majd fejleszti az oldalt, én csak töltsem amolyan „bacsisos” tartalommal! Mivel mindig is szívesen írogattam cikkeket, és mindig volt valami ötletem, ezért úgy gondoltam, hogy tényleg érdemes lenne belevágni

Így indult útjára a www.bacsis-tuning.hu hivatalosan, 2010. március 31-én

Az oldal fejlesztéséért máig OC felel! Ami bizony nem kis munka, ráadásul igyekezett azt is minél jobban megcsinálni, hogy a kereső oldalak, mint pl. a Google minél előrébb, hozza találatként a bacsis-tuningot, illetve a rajta lévő tartalmakat, ezzel is minél több látogatót hozva. De OC találta ki a címkefelhőt is az oldalra, az RSS-t, az uccsó hozzászólások kijelzését, egyszóval mindent! Tehát ha ő nem lenne, akkor az egész oldal sem!

Tehát így szépen elkezdte tölteni napjait az oldal a világhálón, eleinte havi 1-2ezres lekéréssel/látogatóval. Én szórtam ki hetente egy-két cikket, de az egyértelmű volt, hiába a sok folyamatos fejlesztés az oldalon, ha egyszerűen kevés a tartalom! Hiába készítettem szorgalmasan a cikkeket, de munka és család mellett ennél többre nem voltam képes!

Az oldal következő fontos szakasza 2010 Novemberében jött el, mikor Czunder barátomat megkérdeztem, nem lenne-e kedve neki is írni a bacsis-tuningra, már csak azért is, mert tudtam, hogy hasonló beállítottságú, mint én, tehát aki az én cikkeimet/stílusomat szereti, annak Czunder írásai is bejönnének! Szerencsére elfogadta a felkérést, s kisebb nagyobb szünetekkel ő is ír nektek cikket az oldalra, mostanság elég gyakran!

Itt fel is hívnám a figyelmet mindenkinek, hogy amikor megnyitjátok a cikket, kérlek titeket, nézzétek meg, hogy ki írta azt, mert elég kellemetlen, mikor nekem gratuláltok, közben azt a cikket nem is én, hanem pl Czunder írta

Itt látható, ki írta a cikket

Itt látható, ki írta a cikket

Szép lassan a bacsis-tuning az 1 éves születésnapját ünnepelte azzal, hogy már havi szinten az 5ezres lekérést is átlépte az oldal. De az ünneplés nem tartott sokáig, mert a bérelt szerveren elfogyott a tárhely, és nem tudott az oldal tovább fejlődni. A nagyobb tárhely bérléséhez több pénz kellett volna, de egy ilyen kis oldal természetesen nem tud még pénzt termelni, így tehát ennek a költségét nekünk kellett volna állni, de ekkor került képbe egy cimborám, aki egyszerűen csak, He who must not be named-ként szeretné feltűntetni magát. Javasolta, hogy majd ő ad tárhelyet a házi szerverén, ezzel biztosítva az oldal további bővülését, fejlődését, és természetesen ingyen! Tehát, ha ő nem lett volna, valószínűleg az oldal befejezte volna pályafutását! De így ezt a válságot is túlélte, és közel 2 hónapos huzavona után 2011. Május 16 án az oldal újult erővel folytatta pályafutását!

Mivel a tárhely probléma megoldódott, ezért úgy gondoltam, itt az ideje, egy régi ötletemet is megvalósítani, ez pedig nem más, hogy legyen az oldalon egy olyan szekció, ami a retro hardverek drivereit teszi elérhetővé.

Az ötlet onnan jött, hogy manapság egyre nehezebb egy régebbi eszköz illesztőjét letölteni/beszerezni, s úgy gondoltam, hogy amit én nagy nehezen évek alatt összekuporgattam drivereket, megosztom könnyen elérhetően, és természetesen ingyenesen az érdeklődőkkel. Viszont tudtam, hogy DarthSun cimborámnak klasszisokkal nagyobb a driver gyűjteménye, ráadásul tényleg vannak olyanjai, amit SEHOL nem lehet már beszerezni az interneten, ezért megkértem, hogy lenne-e olyan kedves, hogy ő is megosztaná a drivereit, illetve egyéb illesztőit, ezzel még nagyobb gyűjteményt lehetne biztosítani!

Szerencsére ő is belement a dologba, tetszett neki is az ötlet, így tehát 2011. június 2-án elindult a retro progik, driver szekció is, ahova igaz én is raktam fel pár drivert, de első sorban DarthSun-nak köszönhetjük a sok jó feltöltést!

Így azt hiszem, elég jól láthatjátok, hogy az oldalt közel sem én csinálom/ szerkesztem, egyszerűen már nem is tudnám, és nem csak, azért mert bizonyos részekhez nem értek, hanem idővel sem bírnám!

Úgyhogy az elmúlt 1,5 év alatt, mióta megy az oldal, sok-sok elismerést, amit kaptam tőletek, úgy gondolom, hogy ezekből, az elismerésekből a többieknek is kijár egy részecske, mert bizony nélkülük nem lenne (kerek) az oldal

About bacsis

10 hozzászólás

  1. Hurrá, hajrá, töretlen lendülettel előre! Csak így tovább! :))

  2. Köszönjük mindenkinek a munkát :) sok sok jó percet okoztok nekünk, és szerintem ennek az oldalnak egyedi tartalma mindig is keresett lesz ;)

  3. Gratulálok! Jó látni a lelkesedést és a sok munkát ami az oldalban van. (amióta tudomásom van Rólad, munkahelyemen, ismerősi körben mindig beszámoltam az őrültségeidről, azóta már csak úgy emlegetünk, a “lekváros” XD)

  4. Czunder barátomnak köszönhetően az én nevem is párszor szerepelt itt az írások közt, ezért én is nagy örömmel olvasom az újabb cikkeket. Sajnos nekem hely- illetve anyagi hiány miatt már csak így maradt meg a különleges és egyedi hardverek szeretete.

  5. Köszi a munkát mindenkinek, sok sikert a továbbiakban is!!!

Leave a Reply