Desktop lapba mobil procit-próbálkozás

Egy 4 magos QX9300-as mobil Core2 Quadot próbáltam spéci átalakítók segítségével életre kelteni egy desktop alaplapba… nem sok sikerrel:

About bacsis

17 hozzászólás

 1. Erről a “szendvicsről” szívesen látnék pár képet a képgalériában! Azért köszönöm, hogy megpróbáltad, big respect! Szerintem a microkód fog kelleni, és a s775-s478 átalakítóban úgy menni fog.

 2. Szép! :D Talán egy átalakító átalakító átalakítóval menni fog a dolog.Azért hihetetlen,hogy milyen átalakítókat is ki tudnak találnak.Ilyen szép darab a PCI-e AGP-vé alakítása.A VGA DVI-já szinte semmi.A PS/2 USB-vé meg még annyira se.Amúgy egy ilyen prociátalakító mennyibe fáj az embernek?

 3. Ez attól függ honnan rendeled, de nem 1-2K, mert igen ritkák!

 4. Szerintem ebayen kell az ilyenekre vadászni.

 5. Húha, gratulálok, ilyen drága cuccokat én biztos nem mertem volna kockáztatni.

 6. DathSun: Majd legközelebb, ebből az kiderül, hogy az asus CT-479 fölösleges, ahhoz, hogy viszont elindulhasson a proci, a microkód tutira kelleni fog! Ha valaki tudna benne sígíteni, annak hálás lennék!

 7. Na én azt sem tudom mit takar ez a mikrokód, eszik vagy isszák, meg hogy hova kell, BIOS- ba kell flashelni??

 8. Igen, notiknál is előfordul amikor csak emiatt nem indul vele a gép–>PM45-ös notik között több ilyen is van/volt, hogy a drágát vedd, ha 4 magos procit akarsz használni.

 9. DarthSun!
  Ugyanmár képbe vagy te… A bios vagy tartalmazza a CPU “mikrokódját” vagy nem.. ha nem tartalmazza akkor nem indul el vele vagy nem ismeri fel… nem ismeri a CPU-t a BIOS… de ha a BIOS fel van készítve arra a CPU-ra azaz beleírjuk a BIOS “programjába” az adott CPU “mikrokódját” akkor indulásnál már tudja a BIOS hogy miatosz is az valójában, és így haezen múlt a dolog már indulni is fog a cucc :-)

 10. nem lehet hogy itt most az abit okozta a hiányt? szerintem inkább szoft kiforratlanság súlytotta a lapjaikat a vége felé :S

  megkockáztatom: valami asrockot kéne kipróbálni, hisz nincs olyan amivel egy ASR ne lenne kompatibilis :D (az más tészta hogy lassú/tuningolhatatlan :D )

 11. Nem hinném, más asztali X48 lapot sem láttak el mobil proci microkóddal, és a procik elindulása az északi hídtól(szükséges architektúra, FSB, illetve VRM-től) függ, a bios csak akkor korlátozhat, ha magasab a minimum FSB, mint amennyi a proci alap FSB-je, egyéb esetben csak az első eset áll fenn!

 12. Ez az átalakító a ASUS P4P800 SE, P4P800-VM, P4C800-E Deluxe, P4GD1 and P4GPL-X lapokhoz való, más alaplapok nem támogatottak. Sajnos nem fogja elindítani a core duót se vele nem hogy a quad ot, max a HT-s noti procikat tudtad így átrakni.
  Az ASUS egyetlen projektje ezzel az volt, hogy kisebb fogyasztást érjen el az asztali cofig-ban. De mint látszik nem lett gyakorlat mivel a CPU gyártók nemsokkal az ilyen kísérletek után már kiadtak kifogyasztású asztali procikat.

  Aki nem hiszi járjon utána asus.com.
  http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Mobile_on_Desktop/CT479/#specifications

 13. Ja MADMAXXX a post code ok a HARDWARE teszt kártya üzenetek leírásai.
  Nem CPU micro code ok.

 14. Skuld: Ezt mi is jól tudjuk, de a post code mutatja, hogy hol hibádzik a dolog, és mivel a processzorral kezdi a vizsgálatot a lap, ezért a microkód a ludas jelenleg!

 15. Sziasztok!

  Nem tudom, hogy aktuális-e még a téma, de szeretnék egy gondolatot megosztani veletek.

  Szóval, nem microcode problémáról van szó, hanem arról, hogy a mobil prociknál többféle lábkiosztás van, melyek természetesen nem kompatibilisek egymással. Az ASUS féle átalakító a Pentium M/Celeron M procikkal kompatibilis, amik elektronikailag eltérnek a Core/Core 2 típusoktól. Lásd pl.: http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20479%20%28mPGA479M%29.html

 16. Sajnos a microkód önmagában nem volt elég a sikerhez, a biosban lefagy a QX9300-as proci, de nem adjuk fel!

Leave a Reply