Számítógépes kiállítás bacsis módra

A munkahelyemen, a székesfehérvári Foxconnál Céges hétvégét tartottak a dolgozóknak. Úgy alakult, hogy én is a program részese lehetek, és készíthetek egy kisebb bemutatót a PC számítógépek evolúciójáról.

Össze is szedtem a hozzá tartozó gépeket, amiket úgy gondoltam, érdemes lenne kiállítani. Szépen szoftveresen is beállítottam minden gépet, összepakoltam őket egy helyre, majd vártam a szombat reggel 9:00-át, amikor megérkezett a kis furgon. Gyorsan felpakoltunk rá, majd irány a helyszín. 10:30-kor már kiszórtuk a gépeket a helyszínre, már csak össze kellett őket kötni. Kicsivel 12:00 előtt a gépek már elnyerték biztos helyüket, s várták az érdeklődőket.

Sajnos, eleinte elég kevés érdeklődő volt, de kora délutántól már folyamatosan szálingóztak az emberek. A kisebb kiállításom az 1982-ben megjelent IBM XT-től sorakoztatta fel napjainkig az összes fontosabb számítógépek evolúcióját. Igyekeztem laptopokkal is illusztrálni a számítástechnika fejlődését a hordozható gépek családjában is. Természetesen a kiállított gépek kipróbálhatók voltak, s voltak, akik hosszú órákat töltöttek egy Pentium1-es gép előtt Quake1-et játszva, de volt, aki legalább ugyanennyi időt a K6-III+-os gépemen Revoltozott.

Délután 5óra körül már több kedves mérnök úrral beszélgettem sörözgetés közben, és felelevenítettünk a régi szép számítógépes időket. Aztán 18:00-kor már gyorsan kellett összepakolnom, mert jött értem ismét a furgon, hogy hazaszállítson. Igaz, csak laza 6 órát voltam a helyszínen, de kipurcantam, amit természetesen egyáltalán nem bánok, hiszen, ha nem fáradtam volna ennyire el, az azt is jelentette volna, hogy kevés lett volna az érdeklődő, kevés embernek kellett volna bemutatnom a gépeket részletesen. De nem így volt…

A szervezőknek innen is, még egyszer köszönöm a lehetőséget!

Szóval, szerintem sokan jól érezték magukat.

Igyekeztem pár képet lőni, amit szeretnék veletek megosztani:

Az arc XT-n csapatja az arkanoiddal

Az arc XT-n csapatja az arkanoiddal

Notik a 80-as évekből

Notik a 80-as évekből

Ez már az "arany" 90-es évek közepe

Ez már az "arany" 90-es évek közepe

Aki még a céges bulin is számítógépezik, az tényleg kocka

Aki még a céges bulin is számítógépezik, az tényleg kocka

A PC-k innen kezdődnek

A PC-k innen kezdődnek

Mikróhullámú, vagy hordozható gép?

Mikróhullámú, vagy hordozható gép?

Az első 32bites CPU-s vasak, avagy a 386-osok

Az első 32bites CPU-s vasak, avagy a 386-osok

486-os és Pentium desktop gépek

486-os és Pentium desktop gépek

Itt már a 90-es évek vége felé jár(t)unk

Itt már a 90-es évek vége felé jár(t)unk

Kollega és a Need For Speed találkozása

Kollega és a Need For Speed találkozása

...És elértünk napjaink gépeihez

...És elértünk napjaink gépeihez

Összességében, annak ellenére, hogy elég sokat kellett beszélnem, igazán élveztem, és jó volt megmutatni a kedvenc gépeimet.

Remélem egyre gyakrabban léphetek fel számítógépeimmel.

About bacsis

11 hozzászólás

 1. Igen volt, az is egész jól sikerült, sokan nézték, szerencsére semmi gebasz nem jött be, a 4giga is meg lett csípve, csak sajna egyszerre nem tudok fényképezni és sz*rrá hajtani vasat, így arról nem készült fotó :-D

 2. Ütős volt a felhozatal, meg a buli is.Az IBM PPro szervert nem is említetted, pedig elcipelted azt is.Néhány képen látszik is hogy ott gubbaszt az asztal alatt :-)

 3. nem volt vészes, mert nem suzukiból kellett kirakni :-D Megkaptuk ketten azt kiraktuk seperc alatt :-))

 4. Grat hogy ijen jó cégesbulik van nálatok!
  Látom a re-volt is kifigyelt a kolega mellett aki nfs ug-ozott :-)

 5. Jahh a revolt is pörgött elég sokat :-D

 6. Az a géppark… Azért megnéztem volna az idősebb generációból egy-két arckifejezést, amikor meglátják fiatalkoruk gépi énjét. Maga a tény, hogy céges bulin lehetőséget biztosítottak erre, mutatja, milyen a munkahelyi légkör. Irigykedek.

 7. Ezt nevezem, micsoda bemutató lehetett. Szép volt Bacsis barátom, GRATULÁLOK!

 8. Szépen kipakóltál és nagyon jó fotók készültek remélem én is megélek egy ilyen bemutatót!!! Szerintem nagy választék volt a leirások alapján és innen is gratulálok az elért teljesítményedhez és az összegyűjtött gépekhez és alkatrészeihez!!! Gratula Bacsis

  Üdv: lecso86

Leave a Reply