Frissítés Windows XP/Vista/7 OS-ekről Windows 8-ra

A Microsoft pontosan csütörtök éjfélkor tette elérhető legújabb operációs rendszerét a nagyközönség számára. A Windows 8 egy különleges operációs rendszer mely nem csak a korszakalkotó új Modern UI miatt hozhat forradalmat a PC-s OS-ek világába hanem az igen kedvező licencelésének is köszönhetően. Redmond nyitott a vásárlók felé, és eddig tőle példátlan módon lehetővé tette, hogy egy kedvezményes időszakban mely október 26-tól tart január utolsó napjáig 30€-nak megfelelő összegért azok is válthassanak az új OS-re akik nem esnek bele a másik akció követelményeként támasztott feltételbe amikor ugyanis 15 €-ért tehették meg ugyanezt azon magánszemélyek akik új laptopot vagy PC-t vásároltak 2012 június 2-a után. Nos én sem estem bele, de gyorsan eldöntöttem, hogy frissítem a Dobozos Windows 7 rendszeremet, ráadásul én még akkor 40 € -ról tudtam, szóval a 30 € ismételten kellemes meglepetés volt, és ezzel még nincs vége a meglepetéseknek! Pláne mikor kiderült, hogy a kiskereskedelemben kapható  – offline boltban – Windows 8 árak 26 000 Ft-tól kezdődnek, és a PRO ennél is lényegesen drágább a legolcsóbb helyen is 38 000 Ft-ot kérnek el érte de van ahol 52 000 Ft az OEM PRO. A Windows 8 otthoni felhasználóknak szánt rendszerei lényegében az XP-s időket idézik, amikor csak egy Home Edition volt és egy Professional. Ezúttal pedig egy sima Windows 8 és egy PRO verzió kapható a boltokban. Vége tehát a Vista és a Windows 7 idejébeni sok verziós üzemnek. A PRO verzió a legnagyobb tudású Bitlockerrel és minden földi jóval. A meglepetés, hogy a promóciós időszakban az egyébként 15 € értékű Media Center kiegészítés ingyenesen igényelhető. A másik kellemes dolog hogy a Windows 8-ból nincs ugyan dobozos verzió, de az OEM sem kötődik már az alaplaphoz. Az egyetlen feltétel, hogy egyszerre csak egy vason szabad használni.

http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows/buy?ocid=GA8_O_WOL_DIS_ShopHP_FPP_Light

A Microsoft oldaláról elsőként a frissítési segédet kell letöltenünk, ez segít megállapítani, hogy a rendszerünk kompatibilis e részben vagy teljes egészében a Windows 8-al. Fontos tudni, hogy nincs lehetőség a telepítő típusának megválasztására annak tekintetében, hogy 32 vagy 64 bites telepítőt tölt le. 32-bites XP-ről frissítők erre legyenek tekintettel.

A kompatibilitási segéd szerint nálam csak az X-FI XtremeMusic lett volna problémás, de a gyakorlatban a Leadtek Winfast PxDVR3200 H TV Tuner sem működik, és a Logitech C270-es webkamera sem. Igen sajnos 2 hónap még úgy látszik a nevesebb gyártóknál sem volt elég, és ez nem a Microsoft hibája. A Creative legalább egy Beta Windows 8-as drivert összedobott ami még működik is. Ha minden oké, akkor jöhet a következő lépés.

Lemezzel együtt 45€ lett volna de nekem volt itthon nyers lemezem, a számlát pedig kinyomtattam három példányba :)

Egyébként összesen ennyit zároltak a CIB-es MasterCardomon. Innentől mehet a letöltés.

15 Mbit/s-al jött, de hajnal volt szóval kicsit türelmetlen voltam. Miután letöltődött ellenőrizte a telepítő épségét  majd felajánlott három lehetőséget, miszerint Lemezre akarom e írni azonnal, Pendrive helyezze e, vagy pedig egy külön mappába.

Kiírás után eldönthetjük, hogy ráfrissítünk a régi rendszerünkre vagy tiszta telepítést hajtunk e végre. Nagyon fontos információ az is, hogy azt a kulcsot melyről frissítettünk az új rendszerre automatikusan letiltják, tehát visszatérni a korábbi operációs rendszerre legalábbis a régi kulccsal már nem lesz mód!

Kellemes vásárlást :)

GoodSpeed

A cikket, http://www.betateam.hu/2012/10/windows-8-upgrade/ oldalon is megtekinthetitek ;)

About GoodSpeed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*