NYEREMÉNYJÁTÉK EREDMÉNYHÍRDETÉS

NYEREMÉNYJÁTÉK EREDMÉNYHÍRDETÉS

Ezúttal szeretném kihirdetni azt a győztest, aki jelentkezett a bacsis-tuning-on megrendezett nyereményjátékra!

De még mielőtt lelőném a poént, azaz a győztest elárulnám, bevezetésként had szóljak pár szót magáról a versenyről, illetve, hogy nekem mi jött le belőle, mit tapasztaltam!

Szóval még 2012 Decemberében hirdetem egy olyan versenyt, ahol az nyert, aki a leglassabban tudta lefuttatni a Super PI 1M tesztjét!

Az első pár napban nem igazán kaptam tőletek eredményt, és el is könyveltem, hogy ez jó nagy csalódás lesz számomra, mert a kutya sem fog rá jelentkezni… Aztán szépen lassan elkezdtek az eredmények szálingózni, aminek persze nagyon örültem!

Volt, aki modern PC-vel, laptoppal nevezett, úgy, hogy visszavette a processzornak az órajelét amennyire csak lehetett, hogy minél lassabban fusson le a tesztprogram. Persze mindenki abból él, amije van otthon, én meg alapból örültem minden beküldött eredménynek, hogy legalább jelentkeztetek a versenyre.

Ám a meglepő számomra az volt, hogy a beküldött eredmények cirka 90%-a mégis 486-os CPU-val szerelt számítógépektől származott. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok 486-os duruzsol még a bacsis-tuning olvasói között… Szóval nagyon-nagyon sok olyan eredményt kaptam, ahol a Super PI órákon keresztül futott, de a leglassabb között a leges-leglassabb nem más, mint! Mint! MÍÍÍÍÍNNNNNTTTTT!

Dobpergés, éééééééééés! A győőőőőőztessss!

DarthSun nevű fórumtársunk lett, akinek a gépén valamivel több, mint 17 órán keresztül futott a Super PI 1M tesztje! Azt hiszem ezzel az eredménnyel, tényleg megérdemli, hogy ő legyen a győztes!

17 órán át futó Super PI Win3.1 alatt

Gratulálok!

Most pedig kicsit ismerkedjünk meg a gépeddel, kedves DarthSun! Mondanál róla pár szót!

Gép: proci: Am486DX40@25 MHz > „low-„ba kapcsolva = 9.5 MHz
alaplap: UMC UC4913
Video: SpeaV7Vega+ VLB 1M RAM
memória: 8M 9bit SIMM
háló: Realtek 10Mbit
hang: Awe32 2M RAM
IO+HDD+Floppy csatoló: UMC UM8663AF
ház: fekvő miniAT, 200W JNC táp

HDD: Quantum Bigfoot 1.2G

ODD: LG CDRW CED8060B

Alaplap+CPU+RAM

A konfig

a gép pofikája

Egy kis magyarázat a kevésbé járatos olvasóknak: Kiengedett turbó gombnál a Landmark2.0 9.5MHz- es 286-nak jelzi a CPU teljesítményt. Valós, mivel a fizikai órajel osztódik le.

 Azaz a 40MHz-es CPU 25MHz-re lett vissza jumperolva, és ennél a 25MHz-es órajelnél lett a turbo gomb kiengedve, aminek köszönhetően a CPU teljesítménye 9,5MHz-es 286-os szintjére esett a Landmark2.0 szerint

Akkor beszélgessünk egy kicsit! Mi a foglalkozásod? Mi a hobbid, Hogyan lettél ilyen penge a PC-s témában?

– hobbim a számítástechnika, abból is inkább a retro, valamint az audiotechnika (így ez kissé hangsúlyozza a hangkártyák iránti elfogultságomat. )
– foglalkozásom: egy nagy számítógépgyártónál vagyok minőségellenőr
-számítástechnikával nagyon régóta kapcsolatban vagyok, még lyukszalagos háttértárolóval, csöves géppel kezdtem, de az első PC-vel 88-ban kerültem kapcsolatba, akkori melóhelyemen, megragadott a könnyű kezelhetőség, jó programozhatóság, gyors betöltés merevlemezről. Igen akkor az ST251 villámgyorsnak számított

Esetleg vannak kedvenc „vasaid”?

-Kedvenc vasak? Nehéz kérdés, szinte mindegyik kedvenc. A gépeket úgy gyűjtöm, hogy minden jelentősebb korszakhoz hozzárendelek egyet. Nem kell, hogy csúcsteljesítményt nyújtson, csak jót, az adott kor programjait, játékait megfelelő sebességgel, stabilan futassa. Persze van olyan is hogy egy 286 korabeli játékot kell futtatni 486-on, így született meg a ” nagyon lassított 486 ” . Ha mégis ki kell emelni egy kedvencet, akkor a PII / 450-es amelyben szépen megfér két dudás egy csárdában, egy GusMax és egy Awe.

Esetleg van-e valami hosszabb távú projected mit szeretnél elérni a gépek terén? van-e még konkrét dolog, amit be akarsz szerezni?

-Retro gépek terén időnként kigondolok valamit, aztán ha sikerül beszerezni az alkatrészeket, rendszerint komplett egybeépített konfig lesz a projekt vége. Ez ugye most már nemcsak anyagi kérdés, hanem sokszor a beszerezhetőség is megszabja. Nálam van úgy, hogy egy beszerzett kedvenc alkatrész kezdeményezi egy egész gép hozzáépítését  Előre sokszor még én sem tudom mi lesz a végső felállás, szerintem veled is előfordul ilyen. Olyan ez, mint amikor egy rendező a forgatás közben változtatja meg a forgatókönyvet. De ha alkatrészt kell választani, a közeljövőben majd az erősebb retro videokártyák példányaira fogok hajtani.

Új gép: majd szeretnék egy erős, új desktopot, nagy 3D monitorral, X-Fi-vel ha anyagi helyzetem valamikor megengedi

Kedves DarhSun! Köszönöm szépen még egyszer a jelentkezésedet, és gratulálok a nyereményedhez, ami egy bacsis-tuning lógóval ellátott póló

bacsis-tuning logós póló

About bacsis

23 hozzászólás

 1. ÉÉljeen!Sikerélmény!! Bár megmondom őszintén én inkább arra számítottam hogy valaki egy lassú 386-on /esetleg 386SX-en/ lefuttatja és lenyomja az eredményemet, bár ez a 17 óra is türelemjáték, hát még a több nap.
  Mindenesetre remek retro móka egy ilyen.
  Bacsis, köszönjük a versenyt, én személyszerint pedig a díjat.

 2. Gratuláció a győztesnek, és ahhoz is hogy szünetmentes táp nélkül csinálta :D.

 3. Igen-igen ez tényleg az a játék ahová erősen ajánlott a szünetmentes tápegység :-D

 4. Kedves Bacsis
  Ugye én utolsó helyen végeztem :D ?

 5. Dfdfdf , gabor9108 , szuper-t : köszönöm!
  bacsis: Néhány eredmény, screenshot a többi eredményről?, néhány legjobb akik utánam jöttek, mondjuk ilyen név+kép formában.Pld. kíváncsi lennék a 2. eredményére.

 6. Gratulálok DarthSun! 17 óra.. nem semmi :)

  Ezek az igazi vasak.. amik még működni fognak 100 év múlva is…majd a “korabeli” gépekre leszek kíváncsi hogy bírják az idő vasfogát.. :)

 7. Trebron09: köszi! Hát ezen a kondik nem fognak tönkremenni, az biztos :-).Meg akku sincs rajta, ami lemarhatta volna, úgyhogy az én tippem szerint is hosszú életű lesz.

 8. nem semmi eredmény!
  gratulálok!!
  nekem 1:50perc alatt futott… inkább be sem küldtem…

 9. oksa keresek még pűár eredményt ami elég lassú lett

 10. robee: neked is kössz! Na igen az nagyon gyors, valami PIII lehet?

 11. Én is megnéztem a mostani vason… 13sec volt.. :D

 12. Kedves DarthSun
  Ha jól emlékszem akkor a 2,4es xeon 1:50 körül teljesített.

 13. Trebron09, gabor9108: Amiatt tippeltem PIII-ra, mivel 2GHz-es Athlonnal 1 perc alá lehet menni, a 2.3- as laposom meg 34 sec alatt végez.A 13 sec az meg valamilyen CoreIx lehet 3G környékén.

 14. Jól emlékeztem, most megnéztem egy régi eredményemet, PIII 1500MHz-en Win98 alatt ( XP alatt gyorsabban lefut a taszkkezelés miatt ) : 1perc49mp, a Xeonnak meg sztem le kell nyomnia ezt, bár azon még nem futtattam le.

  link: http://logout.hu/dl/upc/2010-10/225621_1266_9800sespi.jpg

 15. Még január eleján kaptam egy 13perces eredményt. Akkor gondoltam balhé van ,mert másik gpet is mértem vele :D.
  Frisset leszedtem kicsomagol rárak elindít 1:50 de ezt most megnézem valamikor még.

 16. DarthSun: Talált :)

  Core i5 760 gyári frekvencián (+turbo)

 17. Waaj, ezt lenyomhattam volna a 286-osommal :D egyébként grat!

 18. Kása József (Ganz): Köszi!

  286-oson nem indul a SuperPi :-(

 19. Szép-szép!:)
  “Kiengedett turbó gombnál”
  Micsoda nosztalgia. Pont ilyen konfigom volt ’95 körül! :) Ha tudtam volna, hogy egyszer még hasznát veszem…
  Akkor még nem volt különösebb célom a “vasgyűjtés”, ma már szerintem megtartanám vagy “leadnám” Bacsisnak. ;)

Leave a Reply