NYEREMÉNYJÁTÉK EREDMÉNYHÍRDETÉS

NYEREMÉNYJÁTÉK EREDMÉNYHÍRDETÉS

Ezúttal szeretném kihirdetni azt a győztest, aki jelentkezett a bacsis-tuning-on megrendezett nyereményjátékra!

De még mielőtt lelőném a poént, azaz a győztest elárulnám, bevezetésként had szóljak pár szót magáról a versenyről, illetve, hogy nekem mi jött le belőle, mit tapasztaltam!

Szóval még 2012 Decemberében hirdetem egy olyan versenyt, ahol az nyert, aki a leglassabban tudta lefuttatni a Super PI 1M tesztjét!

Az első pár napban nem igazán kaptam tőletek eredményt, és el is könyveltem, hogy ez jó nagy csalódás lesz számomra, mert a kutya sem fog rá jelentkezni… Aztán szépen lassan elkezdtek az eredmények szálingózni, aminek persze nagyon örültem!

Volt, aki modern PC-vel, laptoppal nevezett, úgy, hogy visszavette a processzornak az órajelét amennyire csak lehetett, hogy minél lassabban fusson le a tesztprogram. Persze mindenki abból él, amije van otthon, én meg alapból örültem minden beküldött eredménynek, hogy legalább jelentkeztetek a versenyre.

Ám a meglepő számomra az volt, hogy a beküldött eredmények cirka 90%-a mégis 486-os CPU-val szerelt számítógépektől származott. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok 486-os duruzsol még a bacsis-tuning olvasói között… Szóval nagyon-nagyon sok olyan eredményt kaptam, ahol a Super PI órákon keresztül futott, de a leglassabb között a leges-leglassabb nem más, mint! Mint! MÍÍÍÍÍNNNNNTTTTT!

Dobpergés, éééééééééés! A győőőőőőztessss!

DarthSun nevű fórumtársunk lett, akinek a gépén valamivel több, mint 17 órán keresztül futott a Super PI 1M tesztje! Azt hiszem ezzel az eredménnyel, tényleg megérdemli, hogy ő legyen a győztes!

17 órán át futó Super PI Win3.1 alatt

Gratulálok!

Most pedig kicsit ismerkedjünk meg a gépeddel, kedves DarthSun! Mondanál róla pár szót!

Gép: proci: Am486DX40@25 MHz > „low-„ba kapcsolva = 9.5 MHz
alaplap: UMC UC4913
Video: SpeaV7Vega+ VLB 1M RAM
memória: 8M 9bit SIMM
háló: Realtek 10Mbit
hang: Awe32 2M RAM
IO+HDD+Floppy csatoló: UMC UM8663AF
ház: fekvő miniAT, 200W JNC táp

HDD: Quantum Bigfoot 1.2G

ODD: LG CDRW CED8060B

Alaplap+CPU+RAM

A konfig

a gép pofikája

Egy kis magyarázat a kevésbé járatos olvasóknak: Kiengedett turbó gombnál a Landmark2.0 9.5MHz- es 286-nak jelzi a CPU teljesítményt. Valós, mivel a fizikai órajel osztódik le.

 Azaz a 40MHz-es CPU 25MHz-re lett vissza jumperolva, és ennél a 25MHz-es órajelnél lett a turbo gomb kiengedve, aminek köszönhetően a CPU teljesítménye 9,5MHz-es 286-os szintjére esett a Landmark2.0 szerint

Akkor beszélgessünk egy kicsit! Mi a foglalkozásod? Mi a hobbid, Hogyan lettél ilyen penge a PC-s témában?

– hobbim a számítástechnika, abból is inkább a retro, valamint az audiotechnika (így ez kissé hangsúlyozza a hangkártyák iránti elfogultságomat. )
– foglalkozásom: egy nagy számítógépgyártónál vagyok minőségellenőr
-számítástechnikával nagyon régóta kapcsolatban vagyok, még lyukszalagos háttértárolóval, csöves géppel kezdtem, de az első PC-vel 88-ban kerültem kapcsolatba, akkori melóhelyemen, megragadott a könnyű kezelhetőség, jó programozhatóság, gyors betöltés merevlemezről. Igen akkor az ST251 villámgyorsnak számított

Esetleg vannak kedvenc „vasaid”?

-Kedvenc vasak? Nehéz kérdés, szinte mindegyik kedvenc. A gépeket úgy gyűjtöm, hogy minden jelentősebb korszakhoz hozzárendelek egyet. Nem kell, hogy csúcsteljesítményt nyújtson, csak jót, az adott kor programjait, játékait megfelelő sebességgel, stabilan futassa. Persze van olyan is hogy egy 286 korabeli játékot kell futtatni 486-on, így született meg a ” nagyon lassított 486 ” . Ha mégis ki kell emelni egy kedvencet, akkor a PII / 450-es amelyben szépen megfér két dudás egy csárdában, egy GusMax és egy Awe.

Esetleg van-e valami hosszabb távú projected mit szeretnél elérni a gépek terén? van-e még konkrét dolog, amit be akarsz szerezni?

-Retro gépek terén időnként kigondolok valamit, aztán ha sikerül beszerezni az alkatrészeket, rendszerint komplett egybeépített konfig lesz a projekt vége. Ez ugye most már nemcsak anyagi kérdés, hanem sokszor a beszerezhetőség is megszabja. Nálam van úgy, hogy egy beszerzett kedvenc alkatrész kezdeményezi egy egész gép hozzáépítését  Előre sokszor még én sem tudom mi lesz a végső felállás, szerintem veled is előfordul ilyen. Olyan ez, mint amikor egy rendező a forgatás közben változtatja meg a forgatókönyvet. De ha alkatrészt kell választani, a közeljövőben majd az erősebb retro videokártyák példányaira fogok hajtani.

Új gép: majd szeretnék egy erős, új desktopot, nagy 3D monitorral, X-Fi-vel ha anyagi helyzetem valamikor megengedi

Kedves DarhSun! Köszönöm szépen még egyszer a jelentkezésedet, és gratulálok a nyereményedhez, ami egy bacsis-tuning lógóval ellátott póló

bacsis-tuning logós póló

About bacsis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*