Pentium E6600, azaz a tuning megtestesítője

Pentium E6600, azaz a tuning megtestesítője

Imi91 nevű Cimborámat megkértem, hogy ha már több napot rászánt agépének a finomhangolására, akkor írhatna róla egy kisebb kis bemutatót, amit el is készített… Fogadjátok hát tőle szeretettel e bemutatót!

 

 

Az alábbi cikkben egy Intel Pentium Dual Core E6600-ról olvashattok ami nem össze keverendő a Core2Duo társával ugyanis az szintén az E6600-as elnevezést kapta, de teljesen más a két cpu. Ez a Pentium Dual Core-ok közül az utolsó szériába tartozik, tehát ez már nem a 65nm-es hanem 45nm-es csíkszélességgel készült és 2009 májusában jelent meg.

Wolfdale magra épül és 2MB az L2 cache mérete valamint az Alap órajele 3,06GHZ amit 1066-os FSB mellett ér el.

 

No de térjünk is a lényegre a tuningra:

A konfig főbb paraméterei:

Alaplap:              Asus P5LD2 SE

Itt álljunk is meg. Ez az alaplap hivatalosan nem támogatja a cikkben szereplő cpu-t, de még is szépen megy benne, egyedül annyi a bökkenő, hogy alapból nem 11,5-el szorozza hanem 11-el, mivel nem ismeri a bios a 0,5-ös szorzót(a legfrissebb bios van rajta).

Cpu:                     Intel Pentium Dual-Core E6600

R0 Stepping, Artic Cooling Freezer 7 PRO rev2 hűtő

 

Memória:           Geil Pc6400 Ultra 2x1GB+2x512Mb kit

Hűtött tuning memóriák Dual Chanelben mennek.

 

Elsőnek egy pár képet szeretnék mutatni alap órajelen, hogy lássátok honnan indul  a teszt.

1

2

3

3DMARK-ot többször is futtattam így alap órajelen. Erről érdemes elmondanom, hogy az első teszt eredménye az 5068pont lett(ez a legkevesebb) míg a legutolsó alap órajeles teszté 5383(legtöbb), bár a második teszt futtatása is már majdnem ennyit ért el.

 

  1. Nézzük az első tuningot itt 3,4 Ghz-en fog futni a proszesszor a többi részlet a képeken jól látszik:
  2. 4

5

6

Nem olyan rossz, de minden tesztnél az első Benchmark futtatásánál kevesebb pontot ért el valamennyivel mint másodszori nekifutásra(az összes esetben tehát az alábbiakban is), gondolom itt már beírta magát a gyorsító tárba azért lehetett ez.

7

8

9

10

 

 

 

3,74Ghz

11

 

12

13

14

 

  1. Végezetül 3,8Ghz

 

15

 

  1. Ráadás képen egy kis memória finomhangolás után 3,67Ghz-en

16

 

17

 

 

Végszónak érdemes megemlítenem, hogy feszültségemelés nélküli eredményeket láthattok és a rendszer minden egyes beállítás mellett tesztelve lett a Need for Speed Rivals játékkal(legalább 20 percig) ami az utolsó beállítás mellett abszolút játszhatóvá vált J(persze alap órajelen is megbirkózik az új játékokkal, tehát ez a teszt inkább csak a processzor tuning potenciájára próbált rávilágítani)

Lehet látni azt is hogy 3DMARK-ban +1000pont-ot kaptunk a tuningért, persze itt már kicsit kivolt maxolva az alaplap. Egy igazi tuning lappal lehetséges, hogy jobb eredményeket érhettem volna el, de szerintem ez sem rossz… sőtt

Remélem valakinek hasznos lesz ez a kis cikk!

 

 

About bacsis

8 hozzászólás

  1. hehe nem rossz egy olyan alaplaptól ami elvileg nem is támogat ilyen CPU-t :-D

  2. 3.8G már jó kis tempó ettől a CPU- tól, Grat !

  3. Remek teszt lett! Igazán lehengerlő valóban, hogy nem támogatja a lap a procit és mégis repeszt benne. A memóriák időzítése is elég jól összejött. Egyébként nem is nagyon szeretek feszt emelni, így különösen tetszett a teszt. :))

Leave a Reply