14. Fülei PH-s Lanparty bemutató

14. Fülei PH-s Lanparty bemutató

Nagyjából 14 éves lehettem, és akkor jött ki a Fifa2000. Volt egy osztálytársam, aki nagyon rá volt kattanva, és mondta, hogy jó volna tolni egymás ellen. Csak, hogy ő, és köztem cirka 60km volt.

Mivel ez 14-15 éve volt, annyira nem volt egyértelmű, hogy interneten keresztül játsszunk. De mivel szerencsére neki is, és nekem is volt internet hozzáférésünk, így tudtunk játszani. Ami úgy nézett ki, hogy meg kellett adni a telefonszámot a játékban, az tárcsázott, csörgött a telefon, de nem volt szabad felvenni, meg én is tárcsáztam és ment is a játék. Persze amint valaki felvette a telefont, megszakadt a játék. Szóval voltak buktatók, és nem, az 56kb/sec-es adatátviteli sebesség bőven megfelelt.

Ma már sokat változott a világ, oly annyira, hogy minden játék fő profilja a multiplayer mód, amit interneten keresztül lehet játszani. Sőt, nagyon sok játék folyamatos internet kapcsolatot igényel.

Hogy ennek köszönhető-e, vagy sem, abba nem mennék bele, de az fix, hogy manapság a helyi hálózaton keresztül játszható több játékos módú játékok igen csak a háttérbe szorultak, sőt a mostani játékok már egy jó ideje nem is támogatnak LAN-on keresztüli játékot. Az viszont biztos, hogy ez miatt a „klasszikus” LANparty-k teljesen a háttérbe szorultak/elfelejtődtek.

Kivéve Fülén, ahol 3-6 havi rendszerességgel megrendezésre kerülő LANparty-k vannak, s ezúttal sem maradtak el.

A rendezvénynek köszönhetően, bátran mondhatom el, hogy van már egy közel 30 fős társaság, akik szívesen eljönnek-e rendezvényre, s erről szeretnék egy kisebb bemutatót készíteni, hátha következő alkalomra még több, új résztvevő lesz.

A legutóbbi rendezvény November 15-16-án volt, azaz most már, egy jó ideje 2 napossá nőtte ki magát a rendezvény.

Az eleje mindig a megszokott, azaz kipakolás, elhelyezkedés, és küzdés a technikával, mert akármennyire is van előre bekonfigurált, feltelepített rendszere mindenkinek, lényegében mindig van valaki akinek, jobb esetben szoftveres, rosszabb esetben hardveres problémája van.

DSC02377

DSC02378

Így tehát a délelőtt 10 órás kezdés ténylegesen kora délutánra tevődik át, mire ténylegesen elkezdünk játszani.

De szerencsére mindig vannak segítő kezek, akik tudnak egy-egy jó tippel, javaslattal szolgálni, hova is kell klikkelni, vagy mit is kell beállítani

DSC02379

Aztán azért kora délutánra végre elkezdődhet az önfeledt szórakozás. Ilyenkor mindegy hogy 16, vagy 46 vagy, ugyanolyan jól fogod magad érezni.

DSC02381

DSC02391

Azok az emberek, akik korábban még nem voltak, hamar be szoktak illeszkedni, köszönhetően a gyakran tartott cigi szünetnek, ahol a beszélgetéseké, és az ismerkedéseké a főszerep.

DSC02389

Persze a játékhoz visszatérve ismét az erős koncentrálás, és, a már-már vérre menő harcé a főszerep

DSC02394

DSC02395

A következő buktató, ami szokott lenni, az, az áramellátás, mert hiába 6-8-10 éves játékokkal játszunk, mindenki „erőművekkel” jelenik meg, és bizony a 4 magos CPU-k és az áramzabáló VGA kártyák bizony megnyomják a fogyasztást, és van, hogy lecsapódik a biztosíték. Ez már-már hozzátartozik a programhoz.

DSC02402

DSC02403

Legutóbb is így történt, ahol a konnektor bizony enyhe elszíneződéssel jelezte, hogy tovább tán nem kéne terhelni. De a Lanparty-ra járó közösség találó, és mindig megoldja az áramellátás garantált ellátását.

 

DSC02408

 

A fáradtságos munkát megint egy jó kis cigi szünettel egybekötött beszélgetés követte:

DSC02409

DSC02410

 

Még mielőtt az első korán hazaindulók hazamentek volna, természetesen az elmaradhatatlan csoportkép sem maradhatott el:

DSC02412

 

Szóval úgy hiszem, kijelenthetem, hogy ez a rendezvény is igen jól sikerült, és az internet virágkorában is a mi kis csapatunk össze ül, és önfeledt megy a szórakozás, csak úgy, mint a tényleges LANparty-k idejében

About bacsis

5 hozzászólás

  1. Marhajó buli lehetett, kár hogy messze van és csak átszállásos buszjárattal tudnék menni.

  2. 2 busz és átszállás? :) nekem 3 vonat :D

    remek party volt :) legközelebb is ilyen jót :)

  3. A jó kis Lanpartyk!!! Mekkora feelingje volt ezeknek! :) Nálunk a 2000-es évek elején volt minden 2. hétvégén állandó program. Call of Duty: United Offensive, Soldier of Fortune, Need for Speed Underground stb. szép idők voltak. Sose felejtem el, mindig azt mondták a haverok hogy valami cheat-et használok a COD-ban, mert nem tudtak mögém lopakodni Úgy 8-10 Lanparty után elárultam nekik hogy SB Audigy kártyával az EAX3.0-ás hangeffektek miatt hallottam ha mögöttem volt valaki! Amúgy milyen progikat nyomtok?

Leave a Reply