2. NYEREMÉNYJÁTÉK! Eredményhírdetés!

2. NYEREMÉNYJÁTÉK! Eredményhírdetés!

A Januárban megrendezett, immár, a 2. Bacsis-tuning nyereményjáték győztesének, illetve győzteseinek eredményét kihirdetem!

Mielőtt megosztanám veletek a legjobb, ez esetben „legrosszabb” eredményt, szeretném megköszönni mindazok fáradtságos munkáját, akik foglalkoztak a témával.

Voltatok szép számmal, de leginkább olyan eredményeket kaptam, amiket laptopokon futtattatok le. Értelemszerűen ezek az eredmények hátrányban voltak az asztali gépekkel szemben, mert a laptopok fix hardverekkel vannak szerelve, valamint az órajeleket sem lehet annyira mahinálni.

A győztes az eredményt is asztali géppel érte el, ami nem más, mint ez, tádááám:

inner_pictere

A gép:

-Abit VL6

-Intel Pentium III 1000EB (7.5×100-ra butítva)

-2db 256Mb SDRAM (@66Mhz és AGP 1X)

-MSI Geforce FX5200 64bit (@125/100)

-20 Gigás WD winchester (PIO 0 és 40 eres kábelen)

-300W-os Codegen táp (ez volt csak, de ehhez a géphez csak elég :D)

inner_pict

inner_pict1

inner_pict3

 

Ferenczi Dániel küldte be, ezúton is gratulálok neked!

 

De ne csak az eredményed osszuk meg országgal, világgal, kérlek te is mutatkozz be, mondj magadról pár szót, mi a hobbid, hány éves vagy, illetve ossz meg velünk pár gondolatot a gépeddel kapcsolatban, amivel a győztes eredményt érted el!

Dániel: -A hobbim olyan 8 éve a számítástechnika, leginkább a P3/Athlon korszaktól az Athlon 64-ig, de nem vetek meg egy jó  Pentium MMX-et vagy 386-ot sem. Szeretek a gépekkel foglalkozni, mert rengeteg tapasztalatot lehet szerezni a régi vasakkal. Az első szétszedett gépem egy 1200-as Athlon Thunderbird volt, ezért érthető, hogy miért áll hozzám közel az éra.

-Habár a huszas éveim elején járok, még nem dolgozom. Jelenleg az ELTE BTK-n Anglisztika szakos hallgató vagyok, ami lényegében nyelvészettel, kultúrával és irodalommal foglalkozik. Nem túl számtech, de sok minden érdekel. :)

-Az eredmény elérésére kb. egy nap kellett, de nagyrészt a BIOS állítgatására ment el az idő. Rengetegszer mentem vissza valamit átállítani mielőtt hagytam megint értékelni a gépet 20 percig. A CPU, alaplap, RAM egyveleg adott volt, hiszen a BIOS rengeteg lehetőséget adott a teljesítmény finomhangolására és a P3 az amire 1.1-et ad az élményindex. A Geforce FX5200 (ami természetesen 64 bites butított változat) a leggyengébb kártya, amit ismerek és elfut az Aero, de az órajelek csökkentése is hozott pár tized mínuszt a konyhára. A HDD gyorsítótárazás kikapcsolásánál nem volt hajlandó értékelni a gépet, szóval az bekapcsolva maradt, de PIO 0 üzemmódra le lehetett lassítani. Összességében a HDD miatt aggódtam, hogy alulmúlható-e leginkább.

 

Érdekes, és tanulságos volt, remélem felkeltette sokak érdeklődését, és másokat is inspirál hasonló kísérletekre.

Dániel! A nyereményed tehát egy bacsis-tuning feliratos póló!

CAM03096

 

Zárnám soraim, de nem tehetem, mert ugyan nem terveztem, de kaptam egy olyan megoldást, ami úgy gondoltam, megérdemel egy különdíjat is!

 

A különdíjast, DarthSun nevű fórumtársunk küldte be,  hát lássátok:

 

 

225621_2

 

Igen érdekesnek találtam, hogy a Windows élményindex-ben a CPU-ra a rendszer 1.0 alá ment, s 0,9 pontot adott. Mivel úgy hírdettem meg a nyereményjátékot, hogy nem kaphat egy hardverelem sem 1.0 pontot, és végülis a 0,9 az nem annyi, így elfogadtam az eredményt, és különdíjjal jutalmaztam!

Kérlek DartSun, amennyiben úgy gondolod, hogy szívesen osztanád meg másokkal a fortélyaidat, ismertesd velünk is!

Rendszer :

Abit VH6T
Tua Celeron 1000 > 1000@660
512 MB SDRAM 133MHz CL3 > @100MHz CL3 > @66MHz CL3
Asus AH3450 AGP 256MB
100 Mbit háló
USB2.0 kártya
Audigy2ZS hang
40 MB Maxtor Fireball
LG DVDROM
FSP 300W

Néhány kép :

225621_dscf1013

225621_dscf1014

225621_dscf1015

225621_dscf1027

DarthSun – Fortély? Inkább talán a tapasztalat. Ahogy monják – a rutin meg az évek , nem ma kezdtem a számtechet, ennek előnye hogy sokmindennel találkoztam, hátránya hogy már öregszem de azért fiatalnak érzem magam hiszen ugyanúgy szeretem pld a játékokat is mint a gyerekek.A számítógépekhez való vonzódás elkísér már sztem egész életemben, főleg a retro gépek tekintetében.

A verseny meghirdetett időintervallumában éppen nem voltak itthon megfelelő alkatrészeim ( meglévő gépből nem veszek ki, nem szívesen piszkálok jól működő, beállított konfigokat, ezt Te is tudod rólam ), így csak a procit sikerült megfelelően lelassítani de azt elég drasztikusan XD. Ha most lenne a verseny, hatékonyabb lennék, már megmozgattam egy régi számtechboltos kollégát aki figyeli nekem a retro felhozatalt. Annyira jól sikerült hogy több retro alkatrész mellett már egy XT alaplapot is szerzett.

Visszatérve a fortélyra, belegondolva, az enyémhez talán a türelem is hozzátartozik. Ha gépet építünk és valami nem működik mindíg legyünk nyugodtak és türelmesek, valamint mindíg van egy jól meghatározott logikai sorrend amit követni kell a hibafeltáráskor, ez az amit sokan megkerülnek vagy hajlamosak elfelejteni.

 

Gratulálok neked is, a te nyereményed pedig egy bacsis-tuning feliratos bögre

CAM03107

A Nyerteseknek gratulálok mégegyszer, és szeretném még egyszer megköszönni a beküldött eredményeket, és, hogy játszottatok velem!

About bacsis

2 hozzászólás

  1. Köszönjük a versenyt, személyszerint én pedig a különdíjat !

Leave a Reply