Fülei PH-s Lanparty kimaxolva!

Fülei PH-s Lanparty kimaxolva!

Már cikk formájában is többször beszámoltam, a Fülei PH-s Lanparty-ról!

Ezúttal is, egy ilyen rendezvényről írnék, de még mielőtt levonnád a következtetést, kedves olvasó, hogy már megint egy Lapnparty-ról készült összefoglaló lesz olvasható, és zárnád be az oldalt, azt javaslom, hogy ne tedd, mert ez, amit most ebben a cikkben mutatok be, nem egy hétköznapi szokásos Lanparty-ról készült írás lesz!

Hiszen ezúttal a Lanparty keretében ki lehetett próbálni, a még meg sem jelent Oculus Rift-et, lehetett megcsodálni 70-es évekbeli Ford Torino típusú Oldtimer autót, volt egy kis Airsoft-os bemutató is, és persze közösen megnéztük, hogy a kóla+mentos mire is képes, de még csocsózni is lehetett egy kimustrált csocsó asztalon, de szépen mindent sorjában!

A cikkben bemutatott Lanparty számszerint a 15. volt, ami 2015 Április 18-19-én volt megszervezve.

Mint éveken át, ez is ugyanúgy kezdődött. Délelőtt 10 órakkor volt a hivatalos start, amire nagyjából senki sem érkezik pontosan. Talán azért nem, mert aki korai, annak segítenie kell kipakolni.

Nagyjából a 10:30-as látkép, még csak a következő volt:

DSC04470

 

Tehát az asztalok, székek, stb, azaz a legfontosabb kellékek lettek kipakolva:

DSC04485

Persze ahogy telltek a percek, úgy szép lassan érkeztek a résztvevők, és mivel már az asztalok, székek el voltak helyezve, jöhetett a gépek kipakolása, és a bekötése!

DSC04524

 

DSC04538

Na meg persze a frissen érkezőkkel a folyamatos spanolás, akik itt még barátok, de pár perc múlva a csatatéren véres ellenfelek lesznek.

DSC04548

Ahogy gyülekezett a banda, úgy szép lassan elindultak az első CS: Source körök, persze itt még nagyjából fél létszám volt jelen:

DSC04571

 

Dél előtt nem sokkal, az egyik érkező társunk autójában feltűnt egy doboz, ami sokak szájára mosolyt csalt:

DSC04577

 

Közbe’ én meg valamit magyarázok, de nagyon:

DSC04596

K3vin23 aki még csak 15 éves, úgy játszik a CS-vel, hogy tuti hogy gamer egérrel a kezében született meg, aki elé került, annak semmi nem irgalmazott

DSC04606

 

Íme egy kora délutáni látkép, ahol már szép számmal vagyunk, halkan megsúgom, ez még mindíg nem a végleges létszám:

DSC04618

 

DSC04628

A terem közepe pedig szép lassan átváltozott egy hatalmas nagy tányérrá, ami tele van spagettivel:

 

DSC04643

 

Titagyerek keményen rákoncentrált a játékra:

DSC04669

 

A gyomrunk elkezdte jelezni, hogy kéne egy kis utánpótlás, így jött a pizzarendelés, ami nélkül nem Lanparty a Lanparty! Nosza írjuk össze, kinek milyen pizza kell:

DSC04675

 

Amíg várakoztunk a “heal potion”-ra (az ennivalóra) addig folytattuk a játékot:

DSC04700

 

Gondoltam kinézek, hol a kaja, s megpillantottam, hogy valaki megadta a módját, s a rendezvényre illően választott autót:

DSC04705

 

DSC04712

A jóféle V8-as motorral szerelt járgánnyal közel akkora élmény utazni, mint a Blur-ba cső gázzal végig repeszteni a pályán, s 200-al szedni a kanyart

DSC04733

Jól nézzétek meg a fenti képet! Igen, egy kicsit hómályos lett, de én még így is tudok gyönyörködni a Suzuki Swiftünk gyári felnijében! Hát nem gyönyörű? Bizony, a Japánok tudják mi kell egy remek autóhoz!

 

Ha már autóknál tartunk, íme egy csendélet a Lanpartysok autóiról, ahogy várják a bentlévő gazdáikat:

DSC04748

 

Bent Ranagol_5 úgy gondolta, itt az idő, és előveszi azt amire mindenki várt, az Oculus Rift-re:

DSC04755

 

Aki esetleg nem tudná, hogy mi is ez pontosan, annak röviden leírnám, hogy ez egy “virtuál sisak”, amit felvéve úgy érezzük, hogy benne vagyunk az adott játékban, vagy részese vagyunk a filmnek. De ha ez még nem lenne elég, ahogy mozgatjuk a fejünket, úgy tudunk nézelődni a virtuális valóságban, ha lenézünk, látjuk a játékban a talajt, a füvet, ha oldalra nézünk látjuk a mellettünk lévő tárgyakat, tehát mint a való életben. A Cucc még nincs piacon, csak pár fejlesztői példány van belőle az országban. Annak ellenére, hogy nem végleges, óriási élményt tud nyújtani, már most is

 

Közben megjött a várva várt pizza!

DSC04841

Emberek! Vájjjjúúúúhoz! Kiáltottam! És ismét megjelent az embersereg a kaja körül

DSC04849

 

Aki játékban maradt, annak könnyű préda volt levadászni az ellenfelet, hiszen az csak állt a játékban, és nem csinált semmit.

 

DSC04857

 

Délutánra már úgy megtellt a terem, hogy a későn érkezőknek komoly fejtörést okozott, hogy hova üljenek. “hű bakker, kemény lesz bepréselődnünk” olvasható le Olivér barátom arcáról:

DSC04869

Még a színpadon, ahol éjszaka pihenni szoktunk, volt hely, illetve már csak ott volt hely, így az utolsónak érkezők ott kaptak helyet. Még mielőtt elfelejteném! Volt táncszőnyeg is, azt is ki lehetett próbálni:

DSC04891

 

Nagyjából, mire megérkezett mindenki, a kultúr termében ez a látkép volt megfigyelhető:

 

DSC04895

Egy pár nagyobb csatározás után úgy gondoltuk, kicsit ki kéne menni friss levegőt szívni, s egyúttal kipróbálhatnánk a kóla+mentos párost:

DSC04900

A nagyjából 2 másodperces esemény után mindenki csalódott arcal bandukolt visszafelé, mert valahogy nem úgy sikerült, mint ahogy az interneten látható a sok videóban.

DSC04906

 

Ha már kint voltunk, megcsodálhattuk Tomassyno airsoft pisztolyát!

DSC04928

 

Tisztára, mint egy FPS játék! Persze ez is csak egy játék!

Odabent pedig szép lassan összeállt az Oculus Rift

DSC04940

Nem tudom Ranagol_5 mit látott, mit élt át, de nagyon ott lehetett a szeren, az tuti!

DSC04941

Szóval a sok esemény hatására volt pörgés, Titagyereket túlzottan is megviselte, ő egy kicsit elpilledt!

DSC04980

 

Volt aki nem szerette a pizzát, és hozott melegszendvicssütőt, így legalább ő saját magának, saját ízlése szerint készítette el a “healtpack”-ot

DSC05009

 

Egészen véletllenül találtunk egy csocsót is, ami nagyjából mindenre jó volt, csak csocsózni nem lehetett vele, de azért elszórakoztunk vele egy kicsit!

DSC05014

Ranagol-nak nem volt elég a korábbi élmény, akart még magának egy kis “virtuális valóságot”

DSC05033

 

Persze mindenki kipróbálhatta, aki csak szerette volna!

DSC05053

 

Egy kis késő délutáni látkép a teremből:

DSC05063

Rengeteg sok spagetti a földön:

DSC05071

Estére ismét éhesek lettünk, így megrendeltük az utánpótlást is!

DSC05095

Kajálás után késő estig/kora hajnalig toltuk, ki-ki hogy bírta:

DSC05097

Majd aki úgy gondolta, az éjjel pihen pár órát, az elfeküdt:

DSC05125

Kora hajnalban illetve reggel szép lassan elkezdtek szállíngózni hazafelé az emberek, aki még bírta, az tolta másnap délig, azaz egészen a végéig, utána szép lassan mindenki összepakolt, elbúcsúztunk egymástól, és mindenki ment hazafelé, kipihenni a rendezvényt, és eegyben elkezdték a regenerálódást, s a felkészülést a következő ilyen Lanparty-ra!

 

 

 

About bacsis

2 hozzászólás

  1. hogy lehet mégtöbben elférni? :)

    és slusszpoén, alig ment el párszor az energia :D

Leave a Reply