Számítógép kiállítás: az előkészületek

Számítógép kiállítás: az előkészületek

Azt hiszem, a cím mindent elárul!

Igen, végre úgy tűnik, eljött az az idő, hogy egy saját számítógép kiállítást fogok tudni létrehozni nektek!

Igaziból az egész rendezvény keményen lefogja majd kötni az összes szabadidőmet, így ez miatt garantált, hogy egy-egy konkrét hardverről nem fogok tudni bemutatót készíteni a közeljövőben. De, hogy ne maradjatok olvasni való nélkül, úgy gondoltam, hogy írok akkor arról, hogy is áll a rendezvény. Így tehát lesz mit olvasnotok, és látjátok hogy is áll a szervezés!

Ahhoz hogy egy ilyen rendezvény összejöjjön, több feltételnek kell teljesülnie. Természetesen első körben ezeket a feltételeket akartam biztosra tudni.

Már régóta akartam egy saját kiállítást létrehozni, de a helyszín mindíg is egy sarkalatos pont volt.

De most vettem egy nagy levegőt, és elkezdtem megszervezni Fülén, a kultúrházban! Úgy gondoltam, hogy ha a már jól bejáratott Lanparty-ra is eljönnek az emberek, na meg más ilyen jellegű kiállításra is vannak akik el utaznak, akkor ide is el fog az a réteg utazni, akit tényleg érdekel egy ilyen kiállítás.

Szóval a helyszín megvan, már csak kell egy jó plakát, amin terjeszteni lehet a kiállítást. Ehhez Snake1977 nevű cimborámat kértem fel, hogy segítsen elkészíteni, akarom mondani, hogy készítse el az egészet, mert én nem értek az ilyenekhez. Szerencsére belement a dologba, amit ezúttal is köszönök neki, és pár nap alatt elkészült a plakát is.

plakat

A helyszín megvan, a plakát is megvan, Közben a pontos időpont is meglett, Május 30-31-én fogom várni a kedves érdeklődőket a fülei Művelődési házban

Már csak reklámozni kellene a rendezvényt, hogy minél több emberhez eljusson a hír.

Természetesen itt, a Bacsis-tuningon, akik olvassátok a cikkeimet, már most tudhattok a rendezvényről, és lehet rá készülődni, de ez csak egy viszonylag szűkebb körhöz juttatja el az információt.

Felkerestem a Prohardver! lapcsaládot, hogy nem-e tudnának segíteni a reklámozásban, és úgy néz ki, hogy egy cikk formájában tudnának ennyivel támogatni.  Tehát akkor ez a része is kipipálva.

 

Innentől kezdve már csak rajtam áll a sor, azaz a kiállításra szánt gépeimet, hardverelemeimet felkészítsem a kiállításra.

Szeretném kiállítani a CPU gyűjteményemet, szerencsére ezekkel nem kell túl sok mindent csinálni, csak itthon elpakolom, majd a helyszínen kipakolom őket.

20150504_085801

20150504_085953

 

A komplett asztali, és hordozható gépek már keményebb feladatnak tűnnek.

Tegnap elővettem egy Pentium1-es, Socket7-es, és egy K6-III+ CPU-s Super Socket7-es gépet, melyek már hosszú ideje nem voltak bekapcsolva, és bizony mind a két gép esetén bekapcsolás után csak az “üres” monitort bámulhattam

20150504_093459

 

Szerencsére az előbbi gépnél egy VGA kártya, és egy memória újraillesztés egyből helyrebillentette a rendet, és már száguldozott is a, vagy 5 éve bekonfigurált számítógép, de a K6-III+ esetén már nem úsztam meg ennyivel. Igaz egy VGA újraillesztés után elindul a rendszer, de 5-10 perc játék után lefagy a rendszer. Pedig a kiállításon 2 napot ki kell majd minden kiállított gépnek bírnia.

 

Folytattam a gépek karbantartását, s megnéztem miylen állapotban van a 386-osom!

20150505_113139

 

Sajnos beigazolódott a félelmem, hogy lesznek gondok. Első bekapcsolás biztató volt, mert adott képet a vas, ami már félsiker, de utána lefagyott a memória ellenőrzésénél. Miután újraillesztettem a 8db 4MB-os SIMM modult, leszámolta a 32MB memóriát, de ismét megállt a gép, mondván a HDD vezérlőt nem érzékeli, így azt is újraillesztettem. Végre bebootolt a jó öreg DOS6.22, de a hangkártyákat sem akarja érzékelni. Attól félek az egész gépet atomjaira kell szednem, és újra építenem.

Tehát ezzel a géppel tuti, hogy 1 napnál több időt fogok eltölteni…

Van még 3,5 hetem, a május 30-31-ei időpontra,  ami azt jelenti, hogy kb. 1 nap fog jutni 1 gépre. Elvileg kivitelezhető a dolog, főleg ha azt nézzük, hogy azok a gépek, amiket elvinnék nektek megmutatni, már mind összerakott, bekonfigurált PC, de a gyakorlat azt fogja mutatni, hogy nem fogok unatkozni…

 

About bacsis

Egy hozzászólás

  1. Hajrá !, menni fognak azok a retro vasak. Minden tiszteletem, nekem nem lenne energiám munka mellett egy ilyen kiállítást rendezni.

Leave a Reply