Továbbra is készülődés a 2. BRSZK Party-ra

Továbbra is készülődés a 2. BRSZK Party-ra

…Miután sikerült átrágnom magam a desktop gépeken, félre raktam a még javításra váró PC-ket, amelyeket majd azután állok rendbe szedni, miután átnéztem a laptopokat is. Először szerettem volna tisztába lenni azzal, mennyi, és milyen gépem van, ami kiállítható formába van már mind laptop, mind desktop fronton.

Tehát szépen lassan előkerültek a laptopjaim.

Első körben a legérdekesebb gépeket szedtem elő, hogy meg tudtudjam, megnyugodhatok-e, vagy görcsösen neki kell állnom azoknak a gépeknek a javításának, hogy azokkal mindenképp elkészüljek a kiállításra.

20160424_150623

Természetesen a gázplazma kijelzős hordozható gépek ezek, amelyek szerencsére hiba nélkül indultak el. Ez azért kicsit javított a hangulatomon, és szívesen folytattam a többi laptop átnézését. Mivel az elmúlt 1 évben leginkább a laptopok gyarapodtak, olyan szép számmal lett belőlük, hogy el kellett gondolkodnom, hogy melyik gépek jöhetnek, és melyik gépeknek kell itthon maradni. Persze ez a válogatás azért is jó, mert kiválaszthatom a legideálisabbat a kiállításra. Egy kategórián belül is van választásom, így oda figyelhetek, hogy minél szebb állapotút, és minél különlegesebbet válogassak be.

20160424_172642

Szerencsére Pentium 1-es laptopokból több is van, ami teljesen gyári állapotnak örvend, bele értve a még mindíg működő akkumulátorokat, sőt, több gépnek meg vannak a gyári telepítő lemezei, egyéb kiegészítői sok esetben még bontatlanul is. Tehát szerencsére ilyen konstrukcióból is tudok többet kiállítani.

Persze laptopoknál is akadt olyan gép, ami még tavaly teljesen hibátlanul működött, ami a gyári táskájával együtt lett el csomagolva, most elővéve viszont már a gép HDD-je úgy tűnik, megadta magát.

20160427_160229

Volt olyan laptop is, amivel számoltam a kiállításra, de annyira sok munkám lenne vele, hogy le kellett mondanom róla.

20160427_181617

Ő már biztosan nem lesz ott a kiállításon.

De szerencsére nem ez volt a jellemző, Tényleg csak pár kivételtől eltekintve a laptopok hibátlanul indultak, esetleg csak annyi dolgom volt velük, hogy telepítsek fel még pár játékot, hogy minél több mindennel lehessen azokat kipróbálni.

És hogy mi jön ez után? 5 nap kiruccanás Olaszországba, ami tök jó meg minden, de a kiállítás szempontjából viszont nem ez a legideálisabb időtöltés, hogy finoman fogalmazzak, hiszen ebben az 5 napban semmit sem fogok tudni készülni, pedig még nagyon sok munka vár rám.

Először is, a hibás számítógépeket kell rendbe hoznom, és ez alatt azokat a gépeket értem, amik nem javulnak meg egy bővítő kártya újraillesztésével. Sajnos ez azért is rossz, mert megtippelni is nehéz, hogy egy-egy gép mennyi időt vesz majd igénybe.
Aztán ne felejtsük el, hogy nem csak komplett gépek lesznek kiállítva, hanem idén is kiviszem a processzor gyűjteményemet, és a VGA kártya gyűjteménymből egy pár érdekes kártyát. Persze ezekkel túl sok dolog nincs, de azért 200db processzort leporolni szintén nem 2 perc lesz. Jahh, és ne felejtsük el, hogy az asztali gépeket a szobámban a teszt monitorom próbáltam ki, a kiállításon mindegyik gép értelemszerűen saját monitort fog kapni, viszont azok a monitorok is 1 éve a padláson pihengetnek, amik lecipelése is fél délutános program lesz. Tehát még mindíg nagyon sok munka vár rám, és kezdem úgy érezni, hogy nem is fogok mindennel végezni, vagy legalábbis nem úgy, ahogy én azt szeretném. Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, hogy ami a kiállítás “gerincét” adja, nem lesz gond, és azérta hátralevő időben még sokat fogok tudni csiszolni az apróbb részleteken is. Szóval így vagy úgy, 2 hét múlva várlak titeket

About bacsis

Egy hozzászólás

  1. Ne is mondd, a 775-ösök még mindig porosodnak, mert nem férnek a virtinbe, viszont felstócolni meg nem akarom őket, mert az SMD-k összekarcolják az alattuk lévő tetejét :-/

Leave a Reply