5. Bacsis retro számítógép kiállítása

5. Bacsis retro számítógép kiállítása

…Eddig 4-szer mondtam, hogy soha többet nem rendezem meg a BRSZK-t, és nagyon úgy néz ki, hogy idén is elmondhatom majd, hiszen idén májusban ötödjére fog megrendezésre kerülni a Bacsis Retro Számítógép Kiállítása.
Ahogy minden évben folyamatos bővülésnek lehettünk tanúi, úgy idén is elmondható, hogy a kiállítás nagyobb lesz, mint valaha. De most én, és a többi kiállítóm még magasabb fokozatra kapcsolunk, és kicsit megnyomjuk a bővülést!
Kezdjük is a legfontosabbal! A kiállítás a fülei „kultúr”-ból át fog költözni a fülei tornacsarnokba! (1 utcával lesz arrébb).
A korábbi kiállítók szintén tiszteletüket teszik, így tehát frescho hoz minden gépet, ami nem x86 alapú, legyen az Home computer, az Acorntól ZX Spectrumig. Természetesen a legfontosabb hazai gépekkel kiegészítve.

De idén a csak A-team-nek nevezett gépek is jelen lesznek (Acorn, Amiga, Amstrad, Apple, Atari)
Alpi Idén is az extrém tuning művészetét fogja bemutatni, és persze stílusosan, ha már retro számítógép kiállítás, akkor természetesen retro számítógépen lesz megmutatva, hogyan is csinálják a profik.

CocooN-z nevű fórumtársunk a dobozos videó játékokért van oda, s idén is megmutatja a gyűjteményét.

Idén a kiállítók köréhez csatlakozik schilence kolléga is, aki a videókártyákért van megőrülve, és ezt nem szégyelli megmutatni. A kiállításon a VGA gyűjteménye lesz látható. Én magam részéről a dobozos 3DFX Voodoo5 5500-as kártyájára leszek első körben kíváncsi.
Pdaw fórumtársunk a retro PDA-kat, és manager kalkulátorokat fog elhozni a kedves látogatóknakAkár milyen hihetetlen, de vannak, akik hűtőbordákat gyűjtenek, flymi fórumtársunk ezt a szűk réteget erősíti. S mivel igen sok érdekes hűtőbordája van, amit szívesen megmutatna a kiállításon, így hát ő is csatlakozott hozzánk.

Jómagam továbbra is az x86-os PC-k evolúcióját fogom bemutatni, egy icipicit tovább erősítve a korábbi évekhez megszokottan. De természetesen a mostani alkalomra is kihozom a gázplazma kijelzős gépeimet, és a közel 350 db-os CPU gyűjteményemet

Továbbá idén is biztosítunk retro LANparty sarkot, ahol a következő játékokban mérhetik össze Multiplayeres módban a látogatók a tudásukat: Duke Nukem 3D, Blood, GTA1, Quake, vagy a Need For Speed 3.
Attól aggódsz, hogy nem tudnád élvezni a kiállítást, mert kicsi a gyerek, vagy unja az asszony? Nem gond, idén egy gyereksarkot is biztosítunk a kis gyerekes szülőknek, ahol a gyerkőc tud pl. rajzolni, színezni, míg apuci kockul a kedvenc játékaival.

Szóval program lesz dögivel, idén is várunk mindenkit szeretettel 2019. május 18-19-én, Fülén, a Petőfi S. u 12. szám alatti Tornacsarnokban!!!

Végül pedig álljon itt egy kis ízelítő az előzőről egy videó formájában:

Végezetül pedig kérlek, engedjétek meg, hogy megemlítsem a támogatás lehetőségét!

A Kiállítás eljutott arra a szintre, hogy a költségek egyre jobban emelkednek, viszont továbbra is magánszemélyként szervezem meg a többi kiállítótársammal együtt. Így némi tanácskozás után arra jutottam többed magammal, hogy biztosítom a lehetőséget, hogy a kiállításhoz bárki, aki szeretné, hozzájárulhasson
Ezúton szeretném megköszönni a Pecsétmester (Az ott egy link, csak nem tudom beszínezni, de bátran rá lehet kilkkelni)ügyvezetőjének, aki szintén támogatja a kiállítást!

Természetesen magánszemélyeknek a hozzájárulás lehetősége eddig is biztosított volt a helyszínen, de mostantól, aki szeretné támogatni a rendezvényt, már előre is megteheti a következő bankszámlaszámon:

14100048-25892649-01000006 Sberbank
Orsovai Sándor

(Természetesen a befolyt összeget nem hawaii nyaralásra akarjuk elkölteni. A rendezvény végeztével megosztom, hogy mennyit emésztett fel a kiállítás, illetve az esetlegesen, a kötelező kifizetéseken felül maradó keretből milyen beruházásokat fogunk megtenni a következő kiállításra.)

Hirdetés

About bacsis

3 hozzászólás

  1. Remélem jövőre is elmondhatod majd, hogy nem rendezel többet, mert egyszer el szeretnék jutni, és az ideire már biztos nem tudok menni. Mindkét nap dolgozok.

    Nem tudom mennyire fogadsz még kiállítási darabokat (ahogy elnézem több, mint elég van). Nem sok mindenem van, de azt lehet elvinném jövőre (IBM modell M billentyűzet, sharp monkróm handheld pc)
    A sok jó olvasnivalóért cserébe ennyivel szeretnék hozzájárulni legalább…

Leave a Reply