Bacsis egy szabad hétvégéje

Bacsis egy szabad hétvégéje

…Szóval eltűntem… nem kicsit… nagyon…

Ennek több oka is van, illetve volt. Főbb részt a munkahelyem végett alakultak úgy a dolgok, hogy nem nagyon volt időm cikket írni. Eszméletlen mennyiségű időt töltöttem a munkahelyemen, és voltak időszakok amikor szó szerint csak aludni jártam haza, s ez ment hetek, sőt pár hónapon keresztül. Amikor meg úgy alakul, vagy úgy alakult, hogy otthon voltam, és még arra is volt időm, hogy a hobbimnak hódoljak, akkor is sokszor úgy voltam vele, hogy ha most írok valamiről egy cikket, az az amúgy is szűkös időmből annyit elvesz, hogy 2 géppel kevesebbel tudok foglalkozni. Így hát a háttérben nagyon sok alkatrésszel, vagy géppel foglalkoztam, csak egyszerűen vagy nem volt időm, vagy sajnáltam a cikk megírására az időt.

Az utóbbi időben némileg normalizálódni látszik az életem. Ki tudja meddig?! De most, ha nem is teljes hétvégék, de minden hétvégén jut időm egy kicsit hobbizni. Persze most is az van bennem, hogy ha én most elkezdenék egy-egy gépről, vagy komponensről egy részletesebb beszámolót írni, akkor bizony arra el is menne a hétvégém, és más cuccal nem lenne időm foglalkozni.

Aztán jött az Isteni szikra. Mi lenne, ha írnék egy olyan cikket, amiben nem számolnék be egy-egy komponensről részletesebben, viszont így nem csak egy, hanem több dologról is, ha más nem, csak megemlítés szintjén tudnék készíteni egy kis szösszenetet, és hát akárhogy is nézzük, ez is több, mintha semmiről sem írnék.

Na lássuk tehát, hogy mivel is foglalkoztam az elmúlt hétvégémen:

Sikerült szert tennem egy “Poqet PC”-re

Sajnos foglalkozós a dolog, mert a “zsanér” nem tartja már meg a kijelzőt, illetve a kijelzőn is van pár függőleges csík. De talán még menthető a gép. Mindenképp szeretnék rendbe rak(at)ni, mert ez a gép volt a világ első Subnotebook-ja. Egy 80C88-as CPU ketyeg benne 7MHz-en, és full x86 kompatibilitást kínál. Van benne 512KB RAM, egy beépített ROM ami egy DOS3.3-at futtat, és van benne 2X512KB-os RAM kártya, amire lehet némi huzavona segítségével másolni adatokat. 2 ceruza elemmel el megy. Másoltam rá Észkereket, az megy rajta szépen. Részletesebb cikk, majd ha kicsit jobb formában lesz.

Közép kategóriás SLI:

Még a nyáron szert tettem 2db 8600GTS-re, amik teszteletlenek voltak. Nem bíztam benne, hogy jók lesznek, ráadásul mind a kettő, de szerencsére hibátlanok, és teszik a dolgukat. Egy S939-es 4600+ CPU mellé pattintottam be őket, egy kis OC-t még rányomtam a kártyákra, és így sikerült 9ezer pötty fölé menni 3Dmark2006-ban, ez már majdnem megüti a 320MB-os 8800GTS szintjét.

P4+Rambus+AGP Pro:

Összepattintottam egy Asus P4T533-as alaplap köré egy gépet. A lap különlegessége, hogy RAMBUS-os, bár ez annyira még nem nagy szám, viszont hivatalosan is támogatja az 533MHz-es FSB-s CPU-kat. Került is bele egy 2,8-as P4-es példány. VGA kártyákból az AGP PRO támogatott, ami ezúttal jól ki is lett használva. Régóta van nálam egy 3Dlabs Wildcat4 7110 VGA kártya. Igazi kis (majdnem) High-end tervezői kártya még 2003-ból, elég vad megoldásokkal. Mindig csak tervezgettem, hogy letesztelem, és ez az elmúlt időszakban is mindig csak tolódott. Most eljutottam idáig, de részletes tesztbe nem ugrottam bele ezúttal sem. Na de ami késik, nem múlik.

És végére egy kis ínyencség: Toshiba T1000.

Most hétvégén került hozzám ez a kis gyöngyszem. Bekapcsolom, megy, teszi a dolgát. Szintén az első PC kompatibilis hordozható gépek közül való, manapság nem egyszerű egy ilyent beszerezni, főleg nem olyant, aminek meg van az eredeti, gyári dokumentációja is.Biztosan nagy becsben fogom tartani, biza. És ha minden jól megy, erről is írok egy részletesebbet

Hát nagyjából így telt a hétvége, hogy ha részletesen nem is, de ezekkel a cuccokkal foglalkoztam, ha más nem csak annyi időre, hogy megnézzem, adnak-e életjelet, vagy ha nem, akkor megpróbálom rá venni, hogy adjanak

Én már nem ígérek semmit, de igyekszem, ha más nem, hát ilyen formában életjelet adni magamról

About bacsis

2 hozzászólás

  1. Kitartás Bacsis, nem baj ha nincs cikk sokáig de néha legye vmi, most ez a wildcat vga dolog felkeltette az érdeklődésem kiváncsian várom mit mutat a jövőben.

  2. Szia! Kitartás!
    Szurkolunk hogy rendeződjenek a dolgaid! Ha a hobbidra marad még időd is, annak külön örülünk! Köszönjük az életjelet!
    Én nemrég kaptam egy ABIT NF7 2.0 alaplapot, de még nem tudom, hogy jó-e. A proci mellett azért nem kímélték az alaplapot a hűtő csatjával.
    A legjobbakat: Laca

Leave a Reply