Tag Archives: MFM

486DLC-vel túl minden képzeleten, 1. rész

Még 2010-ben mutattam be egy elég szépen kifullozott 386-os PC-t, amibe igyekeztem minél több földi jót belepakolni. Aztán ahogy teltek múltak a hónapok, és hódolva továbbra is a hobbimnak, kerültek a tulajdonomba különböző érdekes cuccok, amik begyűjtése után körvonalazódott bennem, hogy talán tudnék még erősebb 386-ost építeni. A feladat elég nagy kihívás volt, hiszen, az elképzelésem, amit szerettem volna kivitelezni, ... Tovább olvasom »

MFM HDD beüzemelése

Egyre többen kerestek már fel azzal, hogy segítsek régi MFM merevlemezek beüzemelésében. Ami nem csoda, hiszen azoknál a HDD-knél még nem úgy volt, hogy beraktuk a PC-be, a kábeleket rádugtuk, és már ment is, hiszen már az is adatvesztéssel járt, ha a merevlemezt egy másik vezérlőre raktuk rá. Nagyon nem szeretném részletezni az MFM merevlemezek működését, akit érdekel, és még ... Tovább olvasom »

5HDD 3 szabvány 400MB összkpacitás

Hosszas küzdelem árán sikerült összehoznom 6 nagyon régi HDD-t egy gépben működtetve. Ez a 6 HDD 3 különböző szabványra épült, így a gépben megtalálható volt 2db MFM vezérlős HDD, 2db nagyon korai IDE-s HDD, és 2db SCSI csatolós HDD. Ezekről készítettem már egy videós bemutatót, amiben megígértem, hogy lesz egy részletesebb teszt is a merevlemezekről. A teszteknek nekiláttam, de sajnos ... Tovább olvasom »