5 éves gépet napjaink játékaira?!

Jelen cikkemben a tuning kevésbé kap szerepet, bár egy kicsit szerepet fog kapni, mert az az 5 éves gép ami tesztelve lesz egy lightos tuningon azért átesett.

Nem titkolom, hogy az AMD S939-es platformjának a szerelmese vagyok!

Természetesen építettem is egy erre a platformra épülő gépet, amibe inkább az Nvidia dominált, Nvidia chipkészlet, Nvidia VGA kártyák.

De mivel ebben a korszakban az ATI is igen jól felvette a kesztyűt az Nvidiával szemben, s most nem csak a VGA-kra gondolok, hanem csipszet fronton is, ezért építettem egy „ATI-s” 939-es gépet is! Úgy gondolom, annyira jól sikerült, hogy írok nektek róla egy tesztet, hogy ez az 5 éves gép, hogy is boldogul akár a napjaink játékaival is?!

Hogy miért szeretem a 939-et? Ennek több oka is van! Egyrészt úgy gondolom, hogy az AMD-nek ez az egyik, legjobban eltalált szériája, másrészt (és többek közt ezért is gondolom, hogy ez az egyik legjobban eltalált széria) pedig úgy gondolom, hogy a jelenlegi modern hardverek ebben az időben kezdtek el kifejlődni. Hiszen Itt, a 939-es platformnál találkozhattunk először 2 magos AMD CPU-val, illetve itt kezdett el kibontakozni a több kártyás üzemmód, ugye az SLI, sőt a Crossfire is.

Maga a S939-et az AMD 2004-ben mutatta be eleinte csak 1 magos CPU-k voltak kaphatóak, de 1 évvel később megjelentek, 2005-ben a 2 magos Athlon 64 X2-es processzorok.

Mint fentebb írtam, A PCI Express szabványnak köszönhetően, mivel a PCIe sávokat „kedvünk” szerint oszthattuk el a portok között, létrejöhetett a több kártyás üzemmód, azaz 2 VGA kártyát is rakhattunk a számítógépünkbe, amivel tovább növelhettünk a gépünk grafikai teljesítményét. Ezzel a megoldással először az Nvidia rukkolt elő, ehhez az NF4 SLI csipeszt kellett, két egyforma PCIe csatlakozós Nvidia kártya, ami támogatta az SLI-t és természetesen olyan alaplap, amin 2db 16X PCIe csatlakozó található. A technológia neve az SLI lett. Nem sokkal később, az ATI is előrukkolt saját megoldásával, ahol 2db ATI Radeon kártyát lehetett összekötni, természetesen ehhez az ATI csipkészlete kellett, hogy legyen az alaplapon.

Szóval a tesztben szereplő konfig alaplapja nem más, mint egy Abit AT8-32X.

Abit AT8 32X

Abit AT8 32X

Ez az alaplap a S393-es AMD CPU-kat támogatja, legyen az egy vagy két magos processzor az, továbbá a lapon az ATI Xpress 3200-as Chipsete található, mely lehetővé teszi, hogy 2db Radeon kártyát összekössünk Crossfire-be. Az alaplap nevében 32X arra utal, hogy ráadásul, mind a két kártyának a Chipset tud osztani 16X PCIe sávot, azaz egyáltalán nem lesz korlátozva a VGA kártyák sávszélessége. Ezt az Intel ugye először csak az X38-as Chipsetével tudta először megoldani 2007 őszén.

CPU-ból egy 2 magos Opteron 165 került az alaplapba, amely órajele gyárilag csak 1,8GHz, de ez a CPU a tuningolhatóságáról nagyon híres, így egy percet nem ment ebben az alaplapban alap órajelen a CPU, a teszt alatt 2850MHz-en üzemelt. Amúgy ez a CPU nem más, mint egy válogatott Athlon 64 X2, magonként 2X1MB L2 Cache-t kapott s teljesítménye is lényegében azonos az ugyanennyi Cache-el rendelkező 2 magos Athlonokéval

Memóriából 2X1GB A-Data Vitesta Extreme lett választva.

A-Data Vitesta PC4000 2X1GB

A-Data Vitesta PC4000 2X1GB

Azért 2GB volt a rendszerbe, mert amint 4 modul került a lapba, a CPU max 2700MHz-et bírt, illetve az alaplap 300MHz-es Ref. Clock-ot, míg 2 modullal Windows alól egészen 315MHz-es Ref. Clock is beállítható volt, s úgy 2835MHz-en ment a CPU stabilan. És úgy voltam vele, hogy a játékok többségének elég a 2GB memória is, akkor legyen annyi, de a CPU tekerjen minél gyorsabban!

VGA kártya: inkább VGA kártyák!

Egy asus és egy Sapphire Radeon HD2900XT

Egy asus és egy Sapphire Radeon HD2900XT

 2db híres, vagy inkább hírhedt? Radeon HD2900XT került a gépbe, amit az ATI, (ami már akkor az AMD tulajdonában volt) 2007 májusában mutatott be. A kártya brutális fogyasztással rendelkezett, ezt az is bizonyítja, hogy a kártyán egy 6 és egy 8pines tápcsatlakozó is helyett kapott, s így akár csak maga a VGA kártya 300W fogyasztást is produkálhat. Természetesen azért ennyit nem kér, maximálisan 215W a fogyasztása. Természetesen ez így is több mint brutális, főleg úgy, hogy a gépben 2db is helyet kapott

A Táp személyében egy fogyasztásmérős High Power volt, 500W-ot képes leadni, hááát, elég koccos, de azért úgy gondoltam, elég lesz… Végülis az lett.

Oprendszerből a Windows Vista 64bites változatát választottam, Service Pack2 természetesen fent volt hozzá!

Azért nem XP-t raktam fel, mert tuti kaptam volna, hogy hát így nem is igazi gémer gép mert manapság a játékosok nem XP-t használnak. A Win7 pedig azért nem került fel a gépre, mert arra nincs már hangkártya driver, ami a kisebb gond, a nagyobb az, hogy nem indul el az Abit OCguru nevű programja, amire azért volt szükségem, mert a BIOS-ba csak 2700MHz-ig tudtam emelni a CPU órajelet, amit 300-as Ref. Clockal értem el, de Windows alól még 150MHz-et rá tudtam pakolni.

NA szóval foglaljuk össze a gép részeit:

Így néz ki a gép

Így néz ki a gép

Abit AT8-32X alaplap

Opteron 165 (2magos) CPU 1,8GHz@2,83GHz

2X1GB A-Data Vitesta memória

2X Radeon HD2900XT VGA kártya

High Power 500W Tápegység

1X40GB+1X120GB IDE HDD

Windows Vista x64 SP2 Oprendszer

...Azok a Radeonok

...Azok a Radeonok

Az Abit mikro Guru-ja

Az Abit mikro Guru-ja

Még mielőtt belekezdenénk a tesztbe és a grafikonok elemzésébe, tisztába vagyok vele, hogy a CPU képtelen „kihajtani” a két VGA kártyát, azaz a játékok sebességét is a CPU fogja meghatározni. Továbbá el lehetne menni abba az irányba is, hogy ez mellett a CPU-ba van-e értelme ennek a két VGA kártyának, vagy megnézni mennyire hatékony a Crossfire, de ezektől ebben a cikkben eltekintenék, csakis arra vagyok kíváncsi, és ezt is akarom nektek bemutatni, hogy ez a gép így ebben a formában mire képes játékok alatt!

Tehát mint fentebb írtam, játékokat fogok futtatni a gépen, s tesztelem, hogy milyen sebességgel (FPS) tudja futtatni a gép. 2 felbontást használtam, az 1280X1024-et, illetve egy 1680X1050-et is. A játékok sebességét grafikonon ábrázoltam, s így fogom nektek bemutatni! Az adott beállított részletességet természetesen a tesztek előtt feltűntetem nektek, de amúgy annyit elárulok, hogy a „Very High” fog dominálni

Minden játékteszt előtt lesz a játékról egy-egy kép, egyrészt hogy aki valamelyik játékot nem ismerné, láthassa, hogy miről is van szó, másrészt láthassátok, hogy az adott grafikai beállítás mellett hogy is „fest” a játék

Természetesen játékok előtt bevetettem egy kis 3Dmark2006-ot, mer’ az jó:

3Dmark2006

3Dmark2006

Kicsit több mint 10ezer pont, egy friss középkategóriás gép hoz ennyit, de ez a pontszám nem tükrözi a gép valós 3D teljesítményt, mert a CPU nagyon erősen vissza fogja azt! NA éppen ezért teszteltem 1680-as felbontásba is, mert ott kevésbé fogja befolyásolni a teljesítményt a CPU, ott jobban fog tükröződni a VGA kártyák ereje!

A játék teszteket a jó öreg Far Cry-al kezdeném,

Far Cry

Far Cry

 ami még 2004-ben jelent meg! Lássuk, hogy muzsikált!

Far Cry alatti FPS-ek

Far Cry alatti FPS-ek

Természetesen Maximális részletességet állítottam be, és a szűrőket is feltekertem, hiszen ez a játék klasszisokkal gyengébb gépen is vígan elfut, nem is vártam nagyon más eredményt!

Bár azon csodálkoztam, hogy a nagyobb felbontás alatt csökkent az FPS-ek száma, azaz sikerült VGA limitbe ütközni!

 Folytassuk a máig gyönyörű és máig hatalmas gépigénnyel rendelkező Crysis Warhead-el!

Crysis Warhead

Crysis Warhead

Ennél a játéknál annyit módosult a gép, hogy kénytelen voltam 3GB Memóriát pakolni a gépbe, mert 2 gigával, hiába butítottam le a Windows-t, hogy ne egye a rendszermemóriát fölöslegesen, piszokmód szaggatot. Tehát ment a gépbe 3GB memória, de ez esetben a CPU „csak” 2,7GHz-en ketyegett! A részletesség ezúttal közepes volt:

Crysis Warhead alatti FPS-ek

Crysis Warhead alatti FPS-ek

A Játék végig játszható sebességgel futott, az akciók közepette sem lassult be vészesen. Látható a grafikonokon, hogy mind a két felbontásban ugyanúgy futott a játék! Ez a fentebb írt CPU limitnek köszönhető, azaz a VGA kártyák még mennének, de a CPU „vissza fogja” azokat! Ezt a futási sebességet még a FullHD felbontásba is megmerném kockáztatni!

A 2008-as év játéka, és egyben az év botránya a GTA4 volt!

GTA4

GTA4

 Horrorisztikus gépigényével és remek hangulatával hívta fel magára a figyelmét! Máig igen népszerű játék a mostani legdurvább vasakat is megizzasztja! A játékból kimentett képen látható a részletesség beállítása is! Ezt azért így oldottam meg, mert nem csak annyit állítok, hogy minden közepes, hanem ott van a látótávolság, meg, az hogy az árnyékot kikapcsoltam, na szóval a képen látható részletességet állítottam, lássuk hogy futott!

GTA4 alatti FPS-ek

GTA4 alatti FPS-ek

Itt magasabb felbontás alatt egy hajszállal még jobban is futott a játék, ami elvileg lehetetlen, ezt tudjuk be mérési hibának! Lehet, hogy nem a leg-csillivillibb részletesség volt belőve, de így a játék a nagyobb karamboloknál sem lassult be játszhatatlanul, szóval szépen futott, meg amúgy is, tegye fel az a kezét, akinek olyan gépe van, ami maxon viszi a GTA4-et

 Folytassuk a sort a Bad Company2-vel, ami talán a 2010-es év legjobb FPS-e volt!

Bad Company2

Bad Company2

A játékot természetesen High részletesség mellett játszottam 16X-os szűrés bekapcsolása mellett:

Bad Company2 alatti FPS-ek

Bad Company2 alatti FPS-ek

Na uraim így kell ezt csinálni! Gyönyörű grafika, mégis remekül fut! 1680-as felbontásba téve a játékot, egy hajszálnyit lassult csak, lényegében elhanyagolhatót! Amikor volt füst meg láng, meg ami izzasztja a gépet, akkor is 30FPS körülire lassult csak be, szóval tényleg nagyon szépen futott a játék!

Szintén 2010-ben debütált az NFS Hot Pursuit is

NFS Hot Pursuit

NFS Hot Pursuit

Ami elég jó kis árkád autós játék! A grafika itt is High volt, s a szűrés is be volt kapcsolva! Lássuk, hogy futott:

NFS Hot Pursuit alatti FPS-ek

NFS Hot Pursuit alatti FPS-ek

A CPU limit ezúttal is jelen volt, hiszen a 2 felbontás alatt ugyanolyan sebességgel futott a játék! Bizony itt már nem ártott volna inkább közepes részletességet választani, mert elég sokszor ment a játék 20FPS alá, ami már zavaró, bár én el voltam vele… Amúgy onnan is biztosra tudom, hogy CPU limit van, hiába kapcsoltam ki a szűrést, semmit nem változtak az FPS számok, pedig az csak a VGA kártya erejére támaszkodik.

Bátorkodtam kipróbálni a Metro2033-at, ami szintén legendásan nagy gépigénnyel rendelkezik!

Metro2033

Metro2033

A játékot Directx10 alatt High részletességgel futtattam, ami így futott:

Metro2033 alatti FPS-ek

Metro2033 alatti FPS-ek

Azaz egy kicsit lassan, mikor jöttek a szörnyek a szellőzőből, meg ment a lövöldözés, bizony akadt rendesen, hiszen a 13FPS már nem az a játszható sebesség, de amikor nem volt akció, akkor relatíve jól futott! Itt is inkább közepes részletességet kellett volna választanom, úgy biztosan végig játszható sebességet kaptam volna

A nagyon várós Crysis 2 is felkerült a gépre, ami ugyebár idén, 2011-ben jelent meg!

Crysis 2

Crysis 2

A játékot gémer részletességen futtattam, hogy ez minek felel meg, jó kérdés, volt Advanced meg hardcore meg Gamer, aztán ennyi, ezért is gyűlölöm a konzol portokat, amúgy a grafika rendbe lenne, ha nem szúrták volna el az egész játékot úgy, ahogy van. Na lássuk, hogy futott:

Crysis2 alatti FPS-ek

Crysis2 alatti FPS-ek

 Jól! Meglepően jól! Úgy tűnik, a játék sebességét inkább a VGA kártyák határozták meg, mert a felbontás emelésével ismét csökkentek az FPS-ek, azaz a VGA kártyák szóltak bele a teljesítménybe! A játék a kisebbik, azaz az 1280-as felbontásban remekül futott, de 1680-ba már itt-ott elérte az ingerküszöbömet

Utolsó játékom a Call Of Duty Black Ops,

COD Black Ops

COD Black Ops

amit közepes részletességen játszottam…

COD Black Ops alatti FPS-ek

COD Black Ops alatti FPS-ek

…Volna de még így is nagyon csúnyán beszaggatott, úgy érzem, a játék a rendszermemóriából fogyott ki, mert mindig akkor esett le az FPS, amikor hírtelen akció lett, miután meghalódtak az ellenek, a játék némileg gyorsabban futott, pedig nem lett kevesebb tereptárgy, ami miatt kevesebbet kellett volna „számolnia” a gépnek.

És a 2 játék ami nem indult el:

NFS: The Run és

Battlefield3

Egyszerűen közölte mind a 2 játék pontosan ugyanolyan szöveges üzenetbe, hogy az én VGA kártyám csak a DX10-et tudja ide, pedig DX10.1 kellene, bezzeg az Nvidia oldaláról a gyengébb 8800GT is támogatott ráadásul az is „csak” DX10-et tud, meg úgy alapból az egész 8-as 9-es és GTX200-as széria csak DX10.0-t tud, mégis vígan megy rajtuk a játék! Aztán ugye az is tény, hogy mindegyik játékot a Frostible nevű motor hajtja, tehát nem véletlen a két teljesen egyforma hibaüzenet!

És ezt meg is jegyezném, hogy gusztustalannak tartom, hogy íj módon erőltetik rá a játék gyártó cégek a vásárlóra, hogy újabb hardvert vegyenek, mert amúgy simán vinné a gép ezeket, a játékokat de nem, mert „régi” a VGA kártyám…

De ettől a 2 játéktól eltekintve azért, mint fentebb látható, a gép elég jól boldogult a mostani játékokkal is! ÉS mint látható, azért lehetőleg olyan játékokat választottam be a tesztbe, amiknek brutális gépigényük van!

Amúgy az is látszik, hogy tényleg a CPU sebessége pecsételi meg a játékok sebességét, de ne felejtsük el, hogy ez a processzor lassan 7!!!! Éves lesz! Ami egy hardver korszakában nagyon sok, mégis amint látszik, szépen boldogul napjaink játékaival is!

Egy dologról még nem beszéltem! A fogyasztásról! Aki jártas kicsit a témában, az biztosan már a cikk elején lesokkolódott, hogy úristen, mennyit ehet a 2db HD2900XT! ÉS igen, sokat, bár nem annyira vészes,mint azt gondolnák sokan! Játékok alatt 380-420W között fogyasztott a gép, amiben már a táp fogyasztása is benne van! Ez mondjuk 2 mai átlagos közép kategóriás gép fogyasztása! De én úgy vagyok vele, hogy na és? Ez még mindig nem olyan vészes, hogy ne vállaljam be időnként, hogy ezzel a géppel játsszak!

Összességében én abszolút elégedett vagyok ezzel a géppel, szerintem nagyon eltalált kis konfig lett, és úgy hiszem, még 1-2 év múlva is nagyon sok játékot, ha nem is High, de közepes részletesség mellett szépen el fog vinni!

About bacsis

21 hozzászólás

 1. Jöhetnek a kommentek masszívan, piszok sok melóm volt a cikkel… Amúgy ha valaki kíváncsi egyéb játékra, játékokra jelezze s megpróbálom még azzal is kipótolni a tesztet

 2. Üdv!
  Még sosem irtam ide, de már minden tesztedet végigolvastam. Jó kis teszt lett, érdekes. Annyit kérdeznék, hogy egy ilyen konfig mennyibe került anno?

 3. Nagyon remek teszt lett, gratula :) tényleg megpróbáltál mindent megnézni mai igényekkel :) ez a frostbyte hibaüzenet viszont tényleg felháborító….

  fogyasztást majd összehasonlítom az én masinámmal, 3870CF is tud azért zabálni :D 380W környéki ingame fogyasztás már volt nekem is crysis esetén :) átlag játékok ~300

 4. Boti!
  A 2db HD 2900XT cirka 300ezer Ft volt, az alaplap olyan 70-80ezer a proci megiint 100ezer Ft volt, hááát 5 éve 2X1giga DDR szinén húzós volt főleg a jobbik fajtából, olyan 50-60ezer pénz, a többi már csak sallang, szal olyan fél millába megállt a gép :-DD

 5. Komoly kis gépezet!Rengeteg munka van ebben a cikkben, de ha lesz egy kis időd mérd meg rajta a SSamHD-t, élek a felkínált lehetőséggel :-)

  • Couoartnlatigns on having One of the most sophisticated blogs Ive come throughout using some time! Its just incredible how much you can eliminate from one thing thanks to how visually beautiful it’s. Youve put collectively an excellent blog space -great graphics, videos, layout. That is undoubtedly a must-see weblog!

 6. Nem piskóta gépet hoztál össze, az NFS RUN-nál nekem is hibaüzit dobott fel, de egy directx frissités után elindult.
  A cpu limit sajnálatos, de az akkori játékokat nézve a kornak, a legütősebb gépe lett volna.
  Tetszik a kis “Fél millás apróság..” :))

 7. Nagyon jó kis cikk, én is egy hasonlót tervezek.
  A saját gépem még ennél is gyengébb P4 egymag agp stb…
  bár nekem fut a Bf3 de attól gyengébb a rendszer.
  A cikk a logout-on lesz látható pár nap múlva
  ezek után érdekességképpen ugyanezen játékokkal lesz a teszt jó összehasonlításképp.

 8. Jaj elnézést a gyenge kifejezésért inkább régebbi mert a 2900xt cf ben nem gyenge XD

 9. hát ez aztán olyan cpu limites MINT ÁLLAT!!! ez már csak abban is megmutatkozik hogy én egy core 2 duo val meg egy HD4670-EL SIMÁN A 1.5X JOBBAN TELJESÍTEK EZEKNÉL A JÁTÉKOKNÁL
  De azért ezt a 2db 2900xt-t megnézném egy jobb konfigban:)

 10. jó azé nem másvélszer hanem úgy 1.2x :D

 11. Gratula a teszthez!6 éves gép is lehet még bőven jó,és itt a bizomyiték!Nekem is van egy ilyesmi csak egy maggal meg agpvel megy…De a COD MW3 vigan megy rajta meg a skirym is.
  AMD-ék jól kitalálták ezt 2006ban,az athlon pedig bizonyitotta hogy nem túl drágáért is lehet “gamálni”-az opteron pedig még mindig kuriózumnak számit ezen a fronton-hiszen-csak el kell olvasni a cikket és egyből világos lesz a téma.

 12. Az a GTA nem ae futott jobban nagyobb felbontasnal, mert azt a keparanyt jobban preferalja? Lattunk mar karon varnyut.

 13. wow azért meglepődtem azt hittem a HD2900XT ennél jobb vga volt.

  Ja és hogy régi géppel lehet-e játszani:

  Konfigom: Athlon X2 5600+, 2G ram, 8800 GTS 512 (G92) és crysis 2 vígan fut 1600*1200 mediumban.

 14. Kedves Bacsis! Gondoltam ide is leírom azt amit fészre, hiszen inkább kétszer olvasd el mint egyszer se! :D
  Még amit hozzáfűznék és a fészen nem szerepelt az az, hogy a HD 2xxx széria 2007 májusában startolt így inkább csak 4 éves konfignak nevezném. Annak idején HD 2900 XT darabja 90 rugóba fájt. Hozzá mondjuk egy jobb P35 alaplap mondjuk 40k egy négymagos proci 60k és a ramra olyan 25-30-ra emlékszem amikor én vettem 2007 őszén… így hát egy ilyen csodagép olyan 350-400ból kijött de rájöttem mekkora pazarlást csináltam és azóta sokkal jobban meggondolom mire érdemes költeni :D
  em tudom még MO-n mennyi embernek volt ennyire hasonló konfigja de én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy még emlékszem mikre volt képes az én gépem amit ugyanúgy 2 Db HD2900XT hajtott (isten nyugosztalja őket, kiterülve fekszenek a polcon, mindkettő ramhibában lelte halálát, ha valaki életre tudja kelteni elviheti tőlem), csupán a proci volt más egy még ma is megfelelő és működő darab egy Intel Q6600 3,2 Ghz-en tekerve…
  Na szóval nekem a 3DMark 06 CrossFire módban 15000 pontot hozott… a sima Crysis 1280×1024-ben maximum közeli beállításokkal még éppen játszható volt, de a Warheadnál már több RAM kellett mint 2 GB, így amiatt is de éppen utána lett felbővítve a gép dupla annyi ramra… a GTA 4 vitte a High-ot de már nagyon megszenvedett vele… a COD esete teljesen érthetetlen, a Modern Warfare és 2.ik része is simán hasított a maximumon…
  Ezek az én tapasztalataim… illetve még valami… azok a kártyák sajnos könnyen kisülnek (és nem is a GPU magja hanem a RAM-ok, mivel azok hűtése nagyon nem sikeredett jóra), a megfelelő hűtést mindenképpen biztosítani kell a számukra!
  Érdekesség még továbbá, hogy ez az egyetlen máig forgalomban lévő kártya amin 512 bites memóriabusz van! Kár hogy csak GDDR3at társítottak mellé, de így se szűkölködik memória sávszélben az biztos :D

 15. Th3Ac3!
  Naakkro szépen sorjában!
  Jahh lehet hogy a VGA “csak” 4,5 éves, sőt hamarosan az is 5 lesz ám viszont a proci meg lassan 6 szóval azaz 5 éves “jelző” sztem egyáltalán nem túlzás, sőőőt ;-)
  És lehet hogy te a 2900XT-ket 90-ért vetted, de bejövetelükkor 100fölött, olyan 130 körül ment…. 90nél még a később megjelent 8800GTS 320 se volt megvásárolható az is 100k-val indított…
  A Q6600-as proci igazi fenevad volt, sőőt máig megállja a helyét ha kicsit oda lépsz neki és mostmár az is 5 éves múlik januárba, ne felejtsük el azt se hogy az a proci megjelenésekor és még elég sokáig 150ezer Ft fölött kellette magát és közel se 60-ért… az már a 2008-as év volt ;-)
  Még tovább menve nagyon sok kártya 512bites memória busszal rendelkezik, kapásból ott van az Nvidia GTX280-285-öse illetve a Matroxnak is vanak tudtommal iylenjei, de az ATI-nak télleg ez az egyetlen 512bites kártyája…

 16. jahh, még annyit hogy a p35-be a Crossfire felejtős ugyebár a 2. 4X PCIe csati miatt… szal lapra biza főleg ekkrotájba költened keleltt ugye Intel fronton voltak a 975X-ek amik akkoriban szintén elég drágán mentek

 17. Gratula, szokásos kiváló részletesség, és minőség!
  Th3Ac3: Én életre kelthetném azt a két roszz vga-t, sőt, még moddingra is futná!

 18. Az igazság az hogy a gép 2007 derekáról való így az árak az akkori állapotokat tükrözik.
  Ha jól emlékszem akkor a 8800 GTX indult 130ról és a HD2900XT-t meg valamivel alá pozicionálták (8800 GTS 640 szintre), mivel teljesítményben nem hozta a zászlóshajó szintjét (később driverek kiforrásával fordult a helyzet).
  Máig az a proci szolgál, fénykorában 3.6on ment, viszont nagyon sok fesz kellett neki, így most 1.4V-on visz 3.3-at.
  Igen, Ati fronton egyetlen, ez tény.
  Amikor CrossFire-ben ment már egy X48-as lap szolgált alatta, így biztosan ki volt hajtva :D
  Fücsök: ha kellenek, fészen a csoportban megtalálsz, oda is leírtam hasonlóan ezt a dolgot.

 19. hát nekem q6700am van ami szintén nem mai 8 gb ddr3 1333mhz meg 1 radeon hd 5670 1gb gddr5 790/4000mhz és hiábtlanul megy minden játék maximális grafikán full hd felbontásban szval igen 5 éves gépek a mai játékokhoz teljesen jók nem kell ide core i7 extreme 250ezrekért mikor az ember már 80ból kihoz nagyon jó gépet

 20. می‌گه:ba salamdooste aziz bande yeki az miordane site p30rank.ir hastamin site be hich onvan az fakezilla estefade nemikonad va nakardelotfan az roo bi etelaii in etelaate ghalat ra be mardom nadahidba tashakor

Leave a Reply